piezes

Mot Göteborg!

Då är man snart på väg mot staden Göteborg! Det är verkligen en stad som jag älskar och skulle kunna tänka mig att bo i framtiden. Jag kommer vara borta tills på söndag, men har fixat inlägg som kommer upp under dessa dagar så håll koll! Nu måste jag skynda mig, trevlig helg!

Något jag kommer vara glad över, jämt.

Vilken sjuk känsla det är. Idag tar jag bilen till skolan, ska sluta lite tidigare och åka för att hämta mamma på jobbet sedan vidare till affären. Jag är så himla glad, körkort är verkligen något jag alltid kommer komma ihåg och vara glad att jag tog så pass tidigt! Annars då? Idag har jag matteprov. Vi hade det egentligen igår, men då ville jag inte gå i skolan för jag var så nervös. Så jag gör det idag. Efter det har jag några lektioner till innan jag gör mina ärenden och packar det sista innan bussresan till Göteborg med laget! Hoppas ni får en bra dag!

Körkort !!


Åh, kan inte beskriva min lycka! Som ni kanske märkt har jag inte skrvit så mycket om min vardag, känns som jag varit lite off och det är just på grund av körkortet. I tosdags hade jag halka och lilla uppkörningen. I fredags teorin och sen har det bara sagt baaam så var det tisdag och uppkörning!

Var ganska nervös hela natten/morgonen, men när jag väl satt i bilen och hade åkt ett tag släppte det. Jag var väl förberedd tack vara mina trafikskolelärare och nu sitter jag här några timmar senare, har ett körkort och kan åka var jag vill. Känslan är så sjuk att jag inte kan beskriva den, måste fortfarande fatta det. Kände mig olaglig när jag var ute alldeles nyss, haha. Men guuuud så härligt det är, är så glad!!

Grapefruit

Tror jag seriöst har pluggat konstant i fyra veckor... och idag är inget undantag. En uppsats ska in i morgon, jag har matteprov och sen bara en uppsats och en muntlig debatt kvar! Förstår inte hur jag ska hinna med allt, det är ju inte alls långt kvar! Kommer inte ha många chanser att plugga denna vecka heller eftersom vi åker till Göteborg på onsdag och är borta tills på söndag. Men det ska ju bli gjort även om jag vill det eller inte så ska väl sätta igång. Åt i alla fall ett gott mellanmål, now -> study.

Behöver ingen speciell dag för att älska min mamma

En av mina kompisar skrev på sin blogg.."Vad ger man till någon som gett en allt?". Tyckte det var så klokt och fint sagt. För det är verkligen så, vad ska man ge till sin mamma?

Som varit med hela livet och stöttat i alla lägen, vad som än händer. Det finns inget att köpa för pengar som kan mäta sig med det, ingenting! Men jag tänkte i alla fall berätta för er hur mycket jag älskar henne och alltid kommer göra. Jag tycker vi är människor är dåliga på att berätta för varandra vad vi känner och uppskattar varandra. Såg tidigare idag minnes-avsnittet till Cory Monteith av Glee (grät floder) och kom att tänka på hur lätt det är att bara "försvinna". Alltså det låter hemskt att ens tänka så, men egentligen är det något vi borde ha i tanken. Vi måste verkligen ta vara på allt bra och alla bra personer i livet och visa dem uppskattning. Det ska inte behöva finnas speciella dagar för det, jag älskar min mamma lika mycket på mors dag som på alla andra dagar!

Chockad kompiz!


Igår så överraskade vi Hanna med en födelsedagsfest! Vi har hållit det hemligt i ungefär en vecka och hon anade ingenting. Så chockad blev hon när hon klev innanför dörren efter en middag med sin syster då tjugo personer stod och skrek och sjöng. Hon fick även sin premiär på krogen efter en galen kväll med bra folk. Jag följde inte med på krogen eftersom vi skulle upp till mormor och morfar idag. Brukar vara lite tradition att åka upp dit och äta när det är mors dag. (Då mormor har fyllt år också, grattis!) Ska tillbringa ett tag där med släktingar och äta gott!

Som i utlandet!

Som ni ser på bilden nedan så var det nästan 35° på vår altan idag! Galet vad skönt det var att sola och galet vad varmt det var i bilen. Särskilt när air-condition inte fungerar, haha. Fick en uppsats inskickad också och det var så skönt, jobbat på den i en mer än en månad! Snart kommer det några tjejer hit och vi ska äta lite och sedan drar vi vidare för lite bus, haha. Berättar mer i morgon, hoppas ni får en bra kväll!

Grattis fina vän!


Vill önska min fina vän Elin ett stooooort grattis! Alla vänner börjar fylla 18, sjukt vad åren har gått snabbt! GRATTIS BÄSTA ELIN! ♡

Jag måste ju bara säga hur mycket jag älskar vädret just nu! Så varm så man nästan vill gå naken, haha. Jag önskar att jag kunde ligga ute i solen hela dagen, men det kan jag inte. Ska snart övningköra ner mot ica maxi där jag och mamma ska kika på lite kläder och skor. Sen ska jag köpa en stor fet chokladkaka eftersom jag måste plugga när jag kommer hem. Har en stor uppsats som ska in i morgon och två till som ska in i veckan och jag har knappt tid för det händer ganska mycket nästa vecka... Så då drabbas helgen. Gråter!!

Sommarbilder

Dessa bilder tog jag för ett tag sedan när jag och Hanna var ute och gick. Några få sommarbilder och kommer det garanterat bli!
Vad ska ni göra i sommar?

Nio myter om träning

1. Om man inte kan träna regelbundet så är det ingen idé att träna alls.

FALSKT: 
”Det är alltid bra att träna. Det är alltid bättre att göra någonting istället för ingenting. Men du får inte samma positiva effekter om du inte tränar regelbundet.”

 

2. Plankan och situps kommer att få min mage platt.

FALSKT: 
”Ingen enskild övning kommer att ge dig platt mage. Det är helheten som gör det med varierad och regelbunden träning, för hela kroppen. Kondition och styrketräning, tillsammans med bra mat.”

 

3. Lyfter kvinnor vikter kommer de att se ”kralliga” ut.

FALSKT: 
”Det krävs enormt mycket för att bli ”krallig”. Det är absolut ingen fara för kvinnor att träna styrketräning. Tvärtom. Kvinnor behöver bygga muskelmassa. De behöver styrkan för skelettet och för musklerna. Bland annat för att förebygga benskörhet.”

 
4. Efter träningen är förbränningen på topp och jag kan äta vad jag vill.

NJA: 
”Förbränningen är på topp direkt efter ett tufft pass. Men då vill ju kroppen ha bra mat, med bra kolhydrater och proteiner, för att kunna hjälpa kroppen med återhämtningen och uppbyggnaden. Om du äter chips och dricker Coca cola har kroppen inget att ”bygga” på, samt att skräpmat aldrig bra för kroppen. (men för själen)”

 

5. Vill man bygga muskler ska man undvika konditionsträning.

NJA: 
”Du bör alltid träna en blandning av kondition och styrka. Men om du vill bygga muskler bör du dra ner på konditionen och öka styrkepassen. Å tvärtom.”

 

6. Yoga är bara bra för smidighet och meditation.

FALSKT: 
”Yoga är bra för en ökad smidighet och för att stilla sinnet men också som styrketräning för kroppen. Den gör dig stark och uthållig, dock inte den typen av styrka som du får av tunga skivstänger. Med yoga får du mer tonade muskler samt att den hjälper dig att träna upp ditt fokus.”

 

7. Svettas du inte tränar du inte.

FALSKT: 
”Svett är kroppen sätt att kyla ner sig för att skapa en behaglig temperatur. Hur mycket man svettas, styrs av det så kallade sympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystemet tillhör den del av kroppens nervsystem som man inte kan kontrollera med viljan.
Vissa svettas mer än andra. Så två personer som tränar exakt samma sak kan svettas helt olika. Därför stämmer det inte att du inte tränar bara för att du inte svettas.”

 

8. Styrketräning hjälper mig att bygga muskler men inte att gå ner i vikt.

FALSKT: 
”Med en ökad muskelmassa får du en ökad förbränning, en vältränad person har alltid en högre förbränning än en otränad.”

 

9. Det ultimata är att träna 6-7 gånger i veckan.

FALSKT: 
”Det som är ultimat för en person kan vara katastrof för en annan. Alla måste lägga upp sin träning efter sina egna förutsättningar. Vill man dessutom ha resultat från sin träning, behöver man lägga in vilodagar. Vid träning bryter man ner kroppen, för att bygga upp den i vila. Så vilodagar är absolut nödvändiga. Men en vilodag kan också bestå av en promenad. Man behöver inte ligga på soffan för att vila.”

KÄLLA

Love to the sun

Det är strax under 30° här idag! Det blir så mycket enklare att komma upp på morgonen när solen skiner och det är klarblå himmel. Har legat ute och solat ett tag men ska som vanligt ta tag i pluggandet, snart ska jag se till att det är slut på detta elände. Känns som jag inte gör något annat om dagarna än skola och plugg, känns ju som ett värt liv liksom, pust. Men solen tackar och bockar jag för, så länge jag har längtat efter de dagar man kan gå i shorts och sport-bh hemma och svettas! #Lovetothesun

Teenageposts

Alltså jag kan sitta i timmar och skratta åt detta. Vad sanna vissa är, helt sjukt.