piezes

Blue LagoonVärlden är full av otroliga platser. 
Vi var på en av dem, Blue Lagoon. En taxiresa och sedan båt fick oss ut till denna fantastiska plats. Låter bilderna tala för sig själva, magi!

Feeling free


Vilken underbar dag Sverige bjuder på! Känner mig hemma i värmen och är så glad att jag kan njuta av ledigheten i några veckor till innan även jag ska börja jobba. Jag är stolt över min planering och i stället för att börja i morgon, (som många av mina vänner) så tog jag tre veckor till av ledighet. Ledig tid att känna mig fri, jag har tagit studenten och måste få fundera i lugn och ro ett tag över vad det innebär. För nu är allt över, Malta var det sista jag gjorde i samband med studenten och nu måste jag låta allt smälta innan jag är redo att ta tag i ett nytt kapitel av livet. Jag har inte bråttom och det känns för jäkla skönt att kunna slå igen skolböckerna och allt vad utförligt och nyanserat nu är för något! 

Away from all of reality


En bild från underbara Malta, lovar er att flera kommer komma upp här snart!
Känner mig lite halvt off i en dimma av värktabletter och för lite sömn. Försöker vila bort det onda i huvud, nacke och axlar, men det verkar som någon typ av låsning eller nått. Det är bättre än igår i alla fall och om det inte har gett sig tills måndag så ska jag kontakta en kiropraktor. Vill börja träna igen:)) Så just nu finns det inte så mycket jag kan göra förutom att vänta ut vad detta nu är. Ska ge mig ut på en liten promenad nu och sedan slå mig ner i soffan där jag stannar resten av kvällen och låta familjen skämma bort mig haha. Hoppas ni mår bra! 

Vila är ett vapen


Medan vissa är på Bråvalla så taggar vi här hemma Cityfestivalen som är i Västerås. Igår var jag och Evelina och tittade på Magnus Uggla, vilken legend säger jag bara! Idag är planen att vila och sen åka till Västerås igen för att se Måns och Norlie & KKV. Tyvärr så märker jag att min kropp är mer sliten än jag trodde. Har tränat två pass och nu har en irriterande värk som börjar i huvudet och går ner i nacke och axlar ställt till det för mig och inatt sov knappt någonting alls. Men knaprar piller och försöker vila med värmekudden, hoppas verkligen att det släpper till kvällen! Återhämtningen är viktigt, som Paolo Roberto brukar säga "vila är ett vapen" - en stor förebild för mig som jag alltid tar till mig orden ifrån! 

Hemma igen


Hemma igen efter en helt underbar vecka på Malta! En vecka med så mycket kul, så mycket skratt, härliga människor, underbara platser och upplevelser.
Topp tre denna vecka:
1. Blue Lagoon 
2. Banana boat 
3. Utelivet 

Kommer såklart berätta mer snart, men med ett snitt på 20-25 timmars sömn på en vecka så ägnar jag idag åt att återhämta mig. 

Protein kakor - recept!


Mjuka, goda och så sjukt lätta att slänga ihop! 

 Kakor 
Källa

Ca 5st stora eller 10 små 
1-1,5 dl jordnötssmör (healthy) 
en äggvita 
en skopa proteinpulver, (jag använde detta)
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk
2 rutor mörk choklad i bitar 

1. Sätt ugnen på 175° 2. Blanda alla ingredienser 3. Klicka ut på bakplätspaper 4. Ställ in i ugnen ca 10 minuter - klart! 

Studentpresenter - så mkt fint!!


Så mycket fina smycken som jag fick på min student!! Är så glad över allt och tacksam över hur generösa alla även fast jag bara var glad att de var med mig denna dag. Förutom dessa smycken fick jag bland annat pengar, en vas, lite flytta hemifrån grejer, en kokbok, presentkort och mycket kärlek! Världens bästa dag!! 

New in


Två nya bikinis som jag köpte förra veckan, så nöjd! 

Studenten - Utspringet


Utspringet, som på Ullvigymnasiet sker på en balkong över ett helt hav av släkt och vänner. När jag sprang ut där så fylldes jag av sådan chock, lycka och lugn. Jag hade mina betyg i handen, jag hade kämpat klart och jag sprang verkligen ut med mina vänner. Fick se min familj i folkhavet med min skylt och nånstans där brast det. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna, men jag skrattade bara och lät dem komma. Äntligen behöver jag inte kämpa, må dåligt och stressa sönder för att få det där jävla A:et! Det är kanske inte så konstigt att tårarna kommer när den insikten kommer till en!

Efter utspringet får vi gå ner för att hälsa på våra nära och kära, ta kort och få massa kärlek - jag var som ni ser fortfarande tårögd. 

Påväg till flaken

Ny kamera


Inför denna resa och förhoppningsvis för kommande resor så kände jag för att unna mig en mindre kamera. Dels för att det är lättare och smidigare att släpa på och ha med sig, men också för att min Nikon är lite för mycket värd för mig ifall den skulle bli snodd eller gå sönder. Därför började jag titta på mindre kompakta system kameror och bestämde mig till slut för Sony a5000. 

Sony a5000 är en hysat enkel kamera att fota med, men den har många olika inställningar att testa och leka med. Det finns även manuella inställningar och bildkvalitén är helt klart godkänd. Det går att filma med den också! Det går även att fota i både JPEG och RAW, vilket är bra om man tycker om att redigera bilder i efterhand. Den har en vinklingsbar skärm och är skön att hålla i. Finns inte så mycket mer att säga just nu när jag inte testat den fullt ut, men är nöjd med mitt val hittills!  

Kaos


Kaos är vad som beskriver min dag ganska bra. Känns som jag har 1000 saker att hinna med men inte alls tiden till dem. Just nu är packningen i full gång och som ni ser på bilden finns ett kaos även där, haha! Det är så nära nu, vi åker verkligen till Malta i morgon! Resan som vi satt och bokade i november och som vi redan då började längta till. Det är sjukt vad tiden går snabbt egentligen! Nu ska jag sätta lite fart igen, hoppas ni mår bra! Förrsten så har jag gjort i ordning massa tidsinställda inlägg under tiden jag är borta:)