piezes

Fyra från helgen


1. Superglada efter att ha överlevt två timmars Paintball. Riktigt roligt, skräckblandad förtjusning och sjukt svårt såhär första gången. // 2. Jag och Evelina åkte i Lördags till hennes syster i Laxå där vi pysslade ihop en scrapbook till Frida som hon kan ha med sig under sina tre månaders i Asien. Massa minnen, skratt, kinamat och musik blev det också! // 3. En liten titt in i boken // 4. Första adventljuset tänt, firade med en kopp glögg. //

Better days are coming.


Som jag längtat efter denna helg! Händelserik och spännande. Idag väntar lite ärenden och annat innan vi slår klackarna i taket för Frida och Linn, deras sista kväll med hela gänget innan de åker nästa vecka. Hela tre månader ska det va borta, på andra sidan jorden dessutom! Men det ska bli en fredag för dem att minnas, ska bli galet bra. På lördag ska jag för första gången spela Paintball, tillsammans med ett härligt gäng med både nya och gamla människor. Lekte mycket krig när jag var liten (ensam tjej bland massa killar) så har intalat mig själv att jag ska vara ganska bra på det här ändå haha, lär få äta upp det! Sen ska jag iväg på ett litet hemligt mission resten av lördagen med en vän, mys! Söndag väntas match. Så denna helg har höga förväntningar och kommer förmodligen bli väldigt rolig, önskar er en trevlig helg :D 

10 kilo lättare


BAAAM! Idag gjorde jag mitt sista matteprov! Nu har jag bara två nationella prov kvar i matten, men mitt betyg är så gott som satt utan att jag behöver prestera där. Känns så jävla bra! Svär 10 kilo lättade från mina axlar när jag lämnade in provet idag.

Jag ska erkänna att det har varit riktigt roligt att läsa matte, jag tycker det är kul att utmana mig själv när det gäller kunskap. Matte är verkligen roligt när man fattar, men gör man inte det kan det i stället va rena helvetet - svår balansgång där haha. Men jag har gjort dåliga portprioriteringar för att klara av matten och engelskan som jag fått lite skäll för. Så nu måste jag ta tag i det, hitta en ny form av balans och utmana mig på nytt där jag inte är lika bekväm - och därför har bortprioriterat det. Pratar i gåtor känns det som, men en dag kommer nog förstå vad jag menar. Men känslan just nu är lättad och skön, så nu ska jag tagga om för en att fixa en bra träning i Västerås också!   

Förkylningstider - några tips!

Just nu är det många som blir eller är förkylda. Jag har varit det några gånger det här halvåret, fler än vad jag vanligtvis är men jag tror det beror på mitt nya jobb inom förskola. Kroppen är inte riktigt van för allt den utsätts för där, men den anpassar sig förhoppningsvis!:) Men jag kanske får räkna med någon förkylning till om året. Förkylda blir vi alla men jag är en sådan som verkligen HATAR att vara det, skulle göra vad som helst för att slippa. Därför har jag under åren hittat några läkemedel och booster, så jag tänkte dela med mig av vad jag brukar använda så fort jag känner att det är på gång i kroppen.

Detta som ni ser på bilden nedan är det absolut bästa halsläkemedlet, gör underverk!
Det är ett gurgelmedel som du blandar ut med vatten, smakar lite otäkt till en början men man vänjer sig. Det är en standard både före och under förkylningen. Men när halsen börjar ömma, innan de helt brutit ut brukar jag köra en dos innan jag går och lägger mig. Ibland har det hänt att de gått tillbaka då och inte ens brutit ut. 

(Andra läkemedel jag använder är Alvedon, som jag enbart tar vid behov. Det händer att jag tar en innan jag går och lägger mig om jag känt mig lite febrig eller är orolig för att få feber under natten).  

Sen dricker jag dessa droppar till alla måltider.
Naturligt läkemedel du hittar på hälsobutiker, life osv. Det är saft från blomman röd solhatt, som sägs ska lindra förkylningen om den inte hunnit bryta ut än. 

 Kom ihåg att det är viktigt att äta och dricka.
Det är en sak jag ofta måste påminna mig själv, för jag brukar ha problem att äta när jag känner mig eller är sjuk. Det finns inge sug, ibland inge smak och det är jobbigt att laga något. Så att rekommendera då är att äta lätt, men kanske lite oftare ex soppa, smoothies och gå och ta någon frukt där emellan. Jag äter massor av frukt! Vatten är det viktigaste, fyll en vattenflaska redan när du vaknar och gå och ta en klunk lite då och då. Annars är ju te en jättebra lösning för att få i sig lite vätska, te är garanterat under en förkylning! 

Vila är såklart också superviktigt och återigen något jag ibland måste tvinga mig till.
Jag är ganska rastlös, sådär heeela tiden av min vakna tid haha. När jag är sjuk är hjärnan sjukt rastlös men kroppen orkar ingenting. Då brukar jag lösa det genom att göra "intervaller" mellan vila och andra saker. Som att vila, gå upp och städa lite i mitt rum sen vila igen osv. Det hjärlper i alla fall lite, även fast det bästa vore att knäppa med fingrarna och bli frisk. 

Jag dricker extra C-vitamin i form av brustablett.
Har skrivit om att jag ibland tar C-vitamin såhär på hösten/vintern, ungefär en gång i veckan oftast mindre. Men när jag är krasslig tar jag lite extra, ibland till en måltid. Det är svårt att säga när och hur mycket för jag redan äter så mycket frukt och grönt, men jag burkar känna efter och ta när det känns bra.    

Hoppas ni fick något av nytta, håller tummarna för att ni får vara friska i jul!:D

Ljuset i tunneln


Bjuder på två halvkassa bilder och en sneakpeak på kappan jag köpte i Stockholm. Ska försöka ta bättre bilder, men just nu öser regnet ner här och det är allmänt grått och trist ute. Annars då? Håller på att plugga och förbereda mig inför mitt sista matteprov som jag har på torsdag. Sen är det två nationella kvar innan jag kan säga hejdå till matte för ett tag. Har även gjort klart min sista engelska-uppsats och nu har jag två kvar där som ska göras på plats. Börjar se slutet, ljuset i tunneln och det är så underbart även fast jag tycker det är ganska kul att plugga. Men ska bli skönt att lägga fokusen på jobb och eventuellt resa lite efter årsskiftet. Min förkylning är i alla fall bättre så får se om jag åker iväg och tränar något idag eller om jag vilar en dag till, visar sig!:)  

Weekend i Stockholm


Litet collage från min fantastiska helg i Stockholm. Pappa fick en Stockholms- weekend av mormor och morfar i present så hela helgen har vi blivit bortskämda i storstan. Fick njuta av god mat, julbeslyningen som börjar komma upp, trevligt sällskap och lite shopping. Helt ovetande var vi om att Molly Sanden uppträdde på plattan i lördags, så vi fick lyssnade på henne en stund också, så fantastisk röst! Så helgen bjöd på både det ena och det andra, men tyvärr började en förkylning smyga sig på i söndags så idag ligger jag hemma och vilar upp mig. Tur ändå att den kom nu, så jag fick njuta av en bra helg, hoppas ni mår bra!:) 

Åsikter om Mockingjay part 2


I onsdags var jag som ni kanske läst på den nya och sista filmen i Hunger Games- trilogin. Jag ska börja med att säga att förväntningarna på den här filmen har varit enorma och jag tror att det var därför jag gick därifrån lätt besviken. När en filmserie som följts sen första filmen avslutas förväntar man sig ett maffigt avslut, något som ska leva kvar länge efter bion har släkts ner. I alla fall är det vad jag tycker och jag söker känslan jag fick när jag såg sista Harry Potter filmen. Den är svår att klå och en av de bästa filmserierna jag tycker gjorts baserad på böcker. Jag älskade Hunger Games filmerna och som sagt tror jag att jag byggde upp lite för höga förväntningar. Så jag var inte helt nöjd, jag tyckte något saknades trots att den i övrigt var bra. 

Fast har jag bestämd mig för att ge filmen en till chans. Dels för att jag tittade på den i 3D och jag hat aldrig varit på 3D-bio innan, så fick ont i ögonen och lätt huvudvärk efteråt - så ovant! Så jag vill se filmen igen innan jag bestämmer hur besviken jag är, haha. Andra gången hänger man oftast med bättre också och ser den helt annorlunda! Sen är Jennifer Lawrence sen länge min "queen" och stora förebild så jag måste bara älska allt hon gör!:)
Har ni sett filmen? Vad tyckte ni? 

Galet tempoHerregud vad livet just nu går fortare än min hjärna hänger med. Idag när det faktiskt snöade lite här och barnen på jobbet ritade snögubbar och tomtar hann det ifatt mig att det tamefan är jul snart! Inte haft en tanke på julkalender, julklappar, snö eller någonting - vilket jag alltid brukar kolla upp, skriva ner och hoppas på! Helt galet vad mycket annat som upptar mina tankar just nu och jag tycker faktiskt det är en riktigt jobbig känsla. Som att springa och aldrig få stanna upp eller återhämta sig, får hoppas det lugnar sig snart. 

De senaste dagarna har jag hunnit med jobb, träning, nya Hungergames-filmen på bio och myskvällar med mina vänner. Slutade jobbet idag vid fyra och ligger just nu i sängen och kollar ifatt på Paradise hotell och andra serier som jag inte heller hunnit med att sitta ner och titta på den här veckan. Egentligen skulle jag behöva plugga också, men det är dags att dra ner på tempot - för en stund i alla fall. Om ni känner igen er, vad gör ni för att stressa ner och låta verkligheten komma ifatt? :)