piezes

SnapshotsFrån idag då jag var och åt sushi-buffé med två vänner på favoritstället i Eskilstuna. // Sen i söndags har jag haft konstiga utslag på bröstet, ryggen och upp mot halsen och nacken. Ska ev till läkaren i morgon för att kolla upp vad det är. // Work-mouse // Bästa känslan // Jag & mamma // Hemmagjord varm proteinchoklad (kommer recept!) och lite mörk chilichoklad efter ett tabatapass i regnet.

Black & blonde


Eftersom mina tidigare outfits-inlägg har varit uppskattade, (tack vare ni fina som läser♡) så tänkte jag fortsätta utmana mig med att stå framför kameran. Min tanke är att i framtiden våga gå mer in på träningskläder än vanliga. Då jag faktiskt oftare går i klädd i träningstajts och nån slapp tröja. Sen har jag ett litet större intresse för träningsmode. Vad tror ni om det? Jag har faktiskt precis klickat hem några nya träningsplagg också som jag tänkt jag kan börja med!:)


Det känns som hela världen har minst en sådan här tröja med snörning hemma. Jag är inget undantag och jag har förståelse, tycker den är apsnygg! I min annars genomgående svarta garderob sticker den ut i alla fall lite. Jag trivs i svart, men det blir inte så mycket variation. Det kommer ni nog märka framöver också när jag gör inlägg med kläder, det är mycket svart and I like It!;)

Födelsedagsfirande


Tre bilder från igår då vi var och firade Tom som fyllt år. Niklas, min kusin följde med och det blev en bra kväll med beerpong, tårta och andra galenskaper. Underbart var också att vi kunde vara ute, vädret har varit så härligt de senaste dagarna. Men nu öser regnet ner igen. Men det gör inte så mycket, det har ändå inte varit så mycket fart här hemma under förmiddagen. Släkten har åkt hemåt och nu ska jag och mamma slå på någon film och myser ner oss under en filt. Blir nog inte så mycket mer aktivitet än så denna slöa söndag. Nya tag i morgon, hoppas ni mår bra!:) 

Youtube-kanaler för alla tillfällen - del 3


Kanalen Ownage pranks tittar jag inte på så ofta längre. Dock är det en kanal som är hur underhållande som helst. Han som driver kanalen är en röst-skådespelare och spelar ett antal olika karaktärer medan han busringer till olika människor och företag. Han animerar inte alla samtal, men de är dem jag tycker är roligast! Vissa samtal blir så "cringe" att titta på då personerna inte vet hur de ska bemöta den i andra änden. Medan andra videos blir riktigt galna och du skrattar ihjäl dig. Ovanför är en av de videos som jag skrattade tills tårarna rann när jag såg. Det finns människor till allt! 

Youtube har på senaste tiden betytt väldigt mycket för mig därför att jag oftast vänder mig dit när jag är ledsen eller behöver tänka på något annat. Jag har hittat så underhållande och underbara människor/kanaler att följa där. Speciellt för de tillfällen då jag verkligen behöver dem. Till exempel fungerar det bra för mig mot bland annat ångest. Därför tänkte jag göra denna lilla "serie" av youtube-kanaler som jag följer av olika anledningar. Hoppas ni tycker om idéen!:)

Fredagskänsla


Hej på er, hur mår ni? Jag mår ganska bra ändå måste jag säga. Det går väldigt upp och ner för tillfället, men idag har humöret rullat på bra. Fick en tidig start på denna dag då jag öppnade gymmet kvart i sex. Tror jag aldrig kommer vänja mig med att gå upp fem på morgonen. När jag väl är plats går det bra, men när klockan ringer på morgon funderar jag om pengarna och jobbet verkligen är värt det. Skämt åsido, tycker om mitt jobb!;) 

Idag är det ingen vanlig torsdag. Dels för jag gått hela dagen med känslan av att det är fredag. Men också för att vi ska fira min mamma ikväll som fyller år. Så ikväll väntar god mat med familj och släkt. Får även besök över helgen av lite släkt från Skåne, så det ska bli härligt att umgås med dem. Men först ska jag iväg på ett tabata-pass. Hörs sen, kramen!

Du finns alltid i mitt hjärta


Har totalt glömt bort att visa detta fina armband som jag fick av min underbara mamma för ett tag sedan. Texten "du finns alltid i mitt hjärta" står på armbandet. Tycker om det så mycket och har använt det ofta sen jag fick det. Vet dock inte vart det är ifrån. Men om ni vill veta så let me know i kommentarerna så ska jag fråga mor min!:)

En natt i stugan


Några bilder från gårdagen då jag och några vänner var i vår familjs stuga och hade det bra. Vi spelade spel, åt, drack och pratade till sent in på natten. Sånna här kvällar värderar jag verkligen högt. Det är så roligt när vi får ihop ett gäng bara för att prata ifatt och umgås. Speciellt nu när många börjar få "sina egna liv", så som det blir i den här åldern. Vi träffas inte dagligen i skolan längre och alla är beroende av sina jobb och privatliv mer. Så när vi får till sånna här mysiga kvällar är det guld värt, även om alla inte är samlade samtidigt!:) 

Vi städade upp där lite i morse, men drog hemåt redan på förmiddagen. Det regnar som vanligt och då är det lika bra att åka hemåt. Så idag blir det en slö-söndag innan en jobbvecka drar igång igen. Läsa, kolla det sista av OS och bara ta det lugnt fram till ikväll då jag tänkte bränna av ett träningpass. Tack igen för er respons, kramen!

Work tag


1. Vad ville du bli när du var liten?
Har fått berättat för mig att min högsta dröm tydligen var att bli bonde, haha! Men det jag minns själv är att jag ville bli veterinär eller delfinskötare, djur har alltid varit en del av mig och är det än idag!

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? 
I min tidiga tonår var jag ständigt i stallet. Så då var jag övertygad om att jag skulle bli ridlärare eller hätskötare åt någon känd stjärna inom ridsporten. Men det förändrades snabbt när det var dags att välja linje på gymnasiet. Då började jag fundera på sjukvården, att bli ambulanssjuksköterska eller hitta något att specialisera mig inom som sjuksköterska. Så därför valde jag vård-och omsorg.   

3. Vilka var dina bästa/sämsta ämnen i skolan? 
Jag skulle säga att jag var som bäst på ett ämne när jag är intresserad av det. Jag hade inget favoritämne i skolan, utan det kunde vara områden i ett ämne som var min favorit. Som när vi läste om kroppen i biologin eller när vi läste om psykiska sjukdomar i psykologin, eller om andra världskriget i historian osv. Jag har ganska bra plugg-huvud och har därför aldrig känt att ett ämne stått ut från ett annat. Bara att vissa ämnen är mer intressanta att läsa om än andra!

Mitt sämsta genom tiderna har varit Musik, helt klart. Har ingen taktkänsla what so ever och klarade ett VG till slut i högstadiet ändats pga att jag prestera bra på det skriftliga uppgifterna vi hade. Men om vi ser till de akademiska ämnena så har jag alltid tyckt matte är jobbigt när du verkligen inte förstår vad du håller på med. Finns inget som kan vara så frustrerande eller när ingen kan förklara det på ett bra sätt heller. Men matte är väldigt roligt också när du väl förstår, jag har haft väldig tur med mattelärare under min skolgång också annars hade det garanterat varit ett problem! Sen har vi engelska också, som jag själv ansåg att jag inte var bra i. Men när jag läste på komvux förstod jag att jag aldrig haft en bra lärare i engelska och därför känt mig sämre än vad jag faktiskt är!:)

4. Vad gjorde du efter gymnasiet? 
Efter den där fantastiska studentdagen så var jag ledig några dagar innan jag och några vänner drog till Malta. Efter det kom jag hem och jobbade sen som undersköterska på ett äldreboende resten av den sommaren. Det var första gången jag var undersköterska på riktigt så det var speciellt! Till hösten började jag plugga två kurser på komvux, engelska och matte. Samtidigt hade jag fått jobb som vikarie inom barnomsorgen. Sen har det bara rullat på och nu håller jag på att kikar på vad nästa steg ska bli. 

5. Vilket var ditt allra första jobb? 
Om vi räknar med sommarjobb så var mitt första jobb tre veckors feriearbete inom vården. Om inte så var mitt första "riktiga" jobb vikarie inom barnomsorgen där jag senare fick vik. 

6. Vad har du haft mer för yrken? 
Jag jobbar på Actic nu, jag har provat på att jobba som personlig assistent, jobbat lite med marknadsföring och fotografering. Sen har jag jobbat inom barnomsorgen. 

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på? 
Mitt nuvarande jobb är på Actic gym. Mina arbetsuppgifter i kort är:
- Stå i receptionen och jobba vid datorn
- Underhåller gymmet genom att städa och plocka
- Hjälpa människor med sin träning och välkomna dem 
- Emellanåt hålla pass och inspirera 
- Finnas tillgänglig för frågor och ha professionella svar

8. Vilka är dina starka/svaga sidor på ditt jobb?
Mina starka sidor tror jag är att jag har med mig ganska mycket kunskap. Dels den jag läst på egen hand och lärt mig av erfarenhet. Men även den jag har från min utbildning. Kan tack vare den en del om sjukdomar och andra åkommor så jag kan ge ärliga råd baserat på fakta. Det finns till exempel människor som kommer till Actic efter en stroke eller som har MS osv. Jätteintressant och inspirerande att träffa dessa människor! Jag är även tack vare min utbildning bra på bemötande människor. 

Mina svaga sidor är det jag bär inom mig för det mesta. Att vara osäker i sig själv i ett ganska ytligt jobb där du ska inspirera andra till något du själv haft problem med. Det kan verkligen vara jobbigt och ångestfyllt. Men samtidigt utmanar jag mig sällan så bra som jag gör varje dag på jobbet. Å  jag har möjlighet att gå undan en stund om jag behöver det, vilket är tryggt. En annan svag sida jag har är det administrativa som tar en evighet att lära sig! Deras dataprogram och erbjudanden hit och dit är ibland rena djungeln haha! 

9. Nämn något du är extra stolt över att du har gjort i ditt jobb?
Hålla pass! Om du hade frågat mig för ett halvår sedan om jag kunde tänka mig stå framför ett 20 tal människor och köra ett tabata-pass hade jag sagt "aldrig i livet"! Det är bland det värsta jag gjort, men det var samtidigt så jäkla kul när jag väl var klar! Så nu fantiserar jag att jag går in i en roll. Jag är inte osäkra Linnéa på passen, utan en ledare, där för att köra skiten ur alla som vågat sig till mitt pass!;)  

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det jobbet du har i dagsläget? 
Alla borde veta svaret på denna fråga och svaret är: Djur! 

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? 
Har som jag sagt tidigare lite problem med det ytliga. Typ modell skulle aldrig hända även om jag fick chansen. Kan inte peka ut något speciellt yrke, men kan kort och gott säga att jag inte skulle vilja ha ett jobb där du måste offra din hälsa för att klara av det. 

12. Vad gör du om fem år?
Jag hatar verkligen sånna här frågor, för jag hatar att tänka på framtiden. En dag i taget har jag levt efter länge, även om jag gillar att planera i förväg. Men det har med kontroll att göra och inte tankar på framtiden. Men om fem år… då är jag 25….Då hoppas jag att jag antingen pluggar eller precis är klar och har fått jobb på någon djurklinik eller liknande. Skulle gärna jobba med djurrätt också, så någon form av drömjobb önskar jag mig vara på väg mot eller ha. Sen önskar jag också att jag bor i en fin lägenhet i någon fin stad där jag trivs. Kanske till och med är sambo med någon… önska sig kan en ju alltid!

Ledig fredag


Har ägnat större delen av min lediga fredag åt att fota. Har verkligen haft bildbrist här på bloggen samt en massa nyinköpta saker som jag vill visa. Det är jobbigast att fota sig själv tycker jag och därför krävs det sånna här dagar då jag går all in. Då jag spenderar flera timmar åt att fota. Det är en mental spärr som jag tränar och jobbar med. Så har fotat som en tok medan hästhoppningen rullat i bakgrunden. Vad fantastisk Peder är, han gick precis till sista omgången och det är så häftigt! Nu hoppas jag på någon medalj eller att han i alla fall får avsluta på bästa sätt. OS fortsätter hemma hos min vän Elin ikväll. Vi ska se fotbollen, hur sjukt är inte det då förresten? Haha jag blir så engagerad när det är sport, handsvett och puls inför varje nervpirrande ögonblick! Underbart!:)

Bloppis - klänning från Nelly

Tänkte ha min första lilla bloopis här på Piezes. Köpte hem denna klänning för ett tag sedan från Nelly, men har aldrig använt den. Dock provat den!;) Den hänger där vackert i garderoben och vill bli använd. Därför tänkte jag se om det finns någon av er som är intresserad av den i stället. Modellen och passformen tycker jag är bra, färgen påminner om ljus persikofärg.

Vill du köpa klänningen så mejla mig på: linnealovblad@msn.com så svarar jag så snabbt jag kan!:) Priset är fast och köparen betalar frakten enligt postens portotabell. (ca 24-80kr) ps, bilderna är oredigerade! 

I bra skick och som sagt aldrig använd, bara provad 1 gång. Storlek 36. Pris: 100:-