piezes

Min fina vän.


Min fina Evelina. 
Min godhjärtade vän som alltid får mig känna att jag duger som jag är. Till dig kan jag vända mig med precis allt och alltid bli hörd. Hos dig känner man sig förstådd, speciell och älskad. Du är fantastik på alla sätt och vis och låt ingen få dig tro eller känna något annat. Vi har gått igenom mycket genom åren och idag fyller du 20. Hoppas på många fler år tillsammans med dig min kloka, starka och knasiga vän! Love u och grattis på din 20-års dag! 

Monday words

"Du kan inte ha ett positivt liv med en negativ inställning! Och inställning och tankar går att styra! För styr du inte dina tankar kommer de styra dig! Det är inte pengar, genetik eller din vilja som gör att du lyckas nå dina mål! Utan det är ditt sätt att tänka som styr. Och för att tänka på rätt sätt så måste du ha en strategi för att klara av de negativa tankarna (som vi ALLA har). Så när ursäkterna börjar dyka upp i ditt huvud som: jag har dåliga gener, jag har dålig karaktär eller vad ska andra säga om jag misslyckas? Så är du förberedd och har redan svaren på frågorna: inga ursäkter den här gången, det handlar inte om gener utan om vilja, folk med betydligt sämre förutsättningar än mig har lyckats bättre och jag gör inte det här för andra utan för mig själv."

#Paolosbudord 

Ponnymys & sol


Vilket underbart väder det är just nu! Känns nästan som det är lite vår i luften, äntligen. 
Om man ser till gårdagen så var det bra, vi förfesta och fira Evelina innan vi drog vidare ut på krogen och dansade. Idag är jag slö, men tack och lov inge mer än så. Så ska precis byta om och åka ut till Alice för lite ponnymys. Inte varit där på hela vintern, har jobbat och haft fullt upp med annat. Så det ska bli skönt att åka ut dit och mysa lite med hästarna och rida i naturen. 

Clean feeling


Strosar runt här hemma i pyjamasbyxor med nytvättat hår, nyrakade ben och dricker kaffe. Ska alldeles strax fixa mig lite och ta mitt pick och pack med hem till Frida. Där träffas vi några och äter kvällsmat innan vi går vidare till lite 20-års firande för vår fina Evelina. Därefter får vi se vart kvällen tar oss, det är spridda planer men hur som så kommer det bli en trevlig kväll! Vi har planerat något alldeles speciellt som jag berättar med om i morgon, önskar er en härlig kväll! 

This unruly mess I've made


Idag är det inte bara fredag. Utan idag rullar lönen in på kontot vilket alltid är trevligt. Men framför allt så har Macklemore släppt sitt nya album idag! Ni som följt mig ett tag vet att jag älskar honom och hans musik. Hade fixat biljetter och skulle se honom live den 8 mars, tyvärr blev konserten flyttad. Inget nytt datum är ute, men jag försöker hålla koll. Har sett honom en gång tidigare och det var då han vann mig helt, otrolig artist! Han och Ryans nya album har inte gjort mig besviken heller, magiskt! Ska ta med mig albumet i lurarna nu och bränna av ett biceps- och magpass på gymmet innan jag tar helg i soffan hemma hos Frida. Önskar er en trevlig helg!

Grabbarna grus


Några bilder från Islandshäst-tävlingen jag var på i helgen.
Islandshästar är inte vad jag vanligtvis brukar åka och kolla på eller rida över huvud taget. Men när två av mina vänner skulle tävla så blev jag lite nyfiken hur en tävling på Islandshäst går ut på och ser ut. Tydligen bedöms olika gångarter och på vilket sätt du och din häst visar upp dem. Förstod inte så mycket av bedömningen. Men många fina hästar fick jag se under dagen och mysa med dessa grabbar på bilderna va inte fel det heller. Båda mina vänner var förresten jätteduktiga! Tävlingsstämningen tyckte jag va mysig trots att jag aldrig tyckt om att tävla själv. 

Throwback


I måndags kväll träffade jag mina tjejer och hade en spontan myskväll. Älskar att vi prioriterar mysigheter även i veckan såhär, vardagslyx! Vi gjorde en stor fruktsallad med jordnötssmör till och det blev så gott! Resten av kvällen planerade vi resmål och drömde oss iväg. Vi har bestämt oss för att se till att resa i alla fall två veckor i sommar, kanske mer. Tankarna spann iväg mot Rhodos, Cypern, Barcelona och tillbaks till Malta...underbara Malta! Vår studentresa som blev så lyckad, saknar den veckan, umgänget, värmen och friheten! Får se vart vi hamnar denna gång!:)

Nikeis


Första paret Nike-skor som jag beställde för några veckor sedan. Älskar dem! Kommer användas flitigt under våren och sommaren. 

"Vad är jag utan mina betyg?"


Jag har märkt att jag skriver ganska mycket om skolan. Hur fel jag tycker att den är och hur stressad jag blir av den hela tiden. Jag har alltid haft väldigt höga krav på mig själv, för höga ibland. Men det jag är mest stressad och arg över är vårt skolsystem. Jag tycker det börjar gå mer och mer mot det omöjliga! Jag tycker de som tar besluten har glömt vad som egetnligen är viktigt. Jag tycker vi lär oss för ovikta saker idag med alldeles för höga krav. Krav och så hög nivå att inte ens våra föräldrar klarar av att hjälpa oss - och priset vi får betala är vår hälsa. 

För ärligt talat mår jag aldrig så dåligt som i slutet av en termin eller inför ett lov då alla lärare samlat alla läxor och prov under några få veckor. Min hjärna, pressen och stressen tar kol på mig! Skolan får mig att ligga sömnlös om nätterna och fundera på hur jag ska klara allt och hur jag ska hinna lära nått utav det jag läser. Skolan får mig att gråta av ren panik och skolan får mig att göra dumma saker mot mig själv. Samtidigt är det inte tillåtet längre att ha bra och dåliga ämnen, du ska kunna allt! Trots detta erbjuds du inte tillräckligt med hjälp, lärarna är underbemanade och fokuserar på det som har det svårast, men som samtidigt i vissa fall på dem som bryr sig minst. Betyget du får i följd av detta berättar inte för din högskola/arbetsgivare hur svårt du hade för just det ämnet eller hur mycket du behövde kämpa för att klara det. Nej, det talar bara om för samhället hur dålig du är i just det ämnet och är bevis på vilken förmåga ett betyg har att kunna dra ner hela ditt medelbetyg. 

Vi lever i ett samhälle där vi inte är individer längre, utan bokstaäver. Bokstäver som bestämmer vår framtid och som dömer vilka vi är. Därför blir jag arg, ledsen och sjukt stressad över skolan. Hela JAG och min framtid hänger på vilket betyg jag får i skolan, för vem är jag egentligen utan mina betyg? 


Inlägget är repris från december 2014 och fortfarande något som jag kan bli upprörd över även fast jag inte pluggar för tillfället. Men jag tror många idag håller med om att skolsystemet är svårt att förstå och skapar ohälsa hos många elever. Ibland kan jag sakna skolan, men när jag tänker tillbaka på vilken stress den orsakade så är jag ganska nöjd med vart jag befinner mig idag. Jag vill ständigt lära mig nya saker och tycker det är kul att plugga, missförstå inte. Men när det är under press, enbart baserat på din prestation samt mycket på en och samma gång så blir det enkelt för många bollar i luften samtidigt - vilket skapar stress. Vi får inte heller glömma att idag förväntas även elever ha ett extra jobb på sidan så de tjänar pengar, de ska träna och de ska umgås med sina vänner. Det är ändå bara 24 timmar på ett dygn och med kraven idag tror jag att våra dygn skulle behöva vara mycket längre, eller vad tror ni? 

Hästskötare

Idag var jag uppe med tuppen för att agera hästskötare åt min fina Evelina som tävlar idag.

Enkel hemmagjord glass


Äta glass är ju något som är underbart och svalkande när du har ont i halsen. När jag låg hemma i veckan var jag inte speciellt sugen på att traska iväg till affären och köpa mig glass, nej fy! Tycker faktiskt att vissa glassar är alldeles för söta ändå för vad jag tycker om. Så därför fixade jag ihop min hemmagjorda glass, så enkel och bättre för kroppen om man nu vill va sån!;) Fryst banan, frysta hallon, lite mjölk och lite sötning är allt som behövs! Har skrivit ut receptet förut och det inlägget hittar ni här! Trevlig helg!