piezes

I'm in love with days like this


Min lediga fredag bara svepte förbi igår. Fikade och gick några ärenden på stan med Frida. Sen tränade ett benpass på gymmet, fick till ett riktigt härligt pass och det känns idag! På kvällen var Frida, Evelina och Tom hos mig och vi såg faktiskt Hitta Nemo, haha. Blir aldrig för gammal för tecknade klassiker! Precis såhär älskar jag att spendera mina dagar,  fyllda av saker att göra och bra människor att umgås med. Idag väntar lite shopping i Västerås med två av mina favorit baskettjejer och ikväll står lite fest och bowling på schemat med ett gäng vänner. Hoppas ni får en bra lördag!  

Friday fun


Det har tillkommit en ny kategori här. Precis som jag på måndagar lägger upp citat så tänkte jag lägga upp lite humor på fredagar. Tagga inför helgen med lite skratt - för fredag är en bra dag att skratta lite extra på tycker jag!:D  

Mk väska


När jag fyllde år fick jag även denna snygging. (fake)
Min handväska har precis gått sönder i sömmarna, så denna present var perfekt! Kommer användas flitigt.  

Battle scars


Battle scars efter kvällens brutala tabata-pass. 
Går inte ens att beskriva den sköna men extremt trötta kropp jag befinner mig i just nu och som jag gör nästan varje gång när jag kommer hem från detta pass. Dom är så bra!! Går aldrig därifrån besviken och tänker att "det var inte så tufft idag". Skrapade armbågar och blåslagna knän, det är den nivån jag gillar på ett träningspass haha!;)  

Atm sitter jag och försöker komma på vad jag är sugen att äta till middag. Alltid denna eviga fråga om mat, blir så trött på't. När jag flyttar hemifrån är jag helt övertygad om att jag kommer bli en "storkok- människa" - som gör massa mat på en gång och fryser in matlådor. Att komma hem hungrig och sore efter en träning och behöva ställa sig och göra mat kan vara det värsta jag vet, haha. 

Cravings

De är nå sjukt vad jag saknar vår och värme just nu. Det börjar bli riktigt slaskigt ute och då tycker jag faktiskt inte om vintern särskilt mycket. Saknar mina springturer och promenader i skogen. Saknar att sitta och äta frukt med en vän i hamnen. Saknar att åka till mysiga fik och kunna sitta ute. Saknar att ligga i solen, lyssna på en pod och försöka bli brun. Åååh, våren får gärna komma snabbt i år!  

Give me a star to reach for


Åååh jag är så sugen på att testa ett nytt gym! Igen, hehe!
Tror det var för ungefär ett år sedan jag började gymma på Actic. Dit jag kom efter att ha rehabiliterat min rygg ett bra tag på gymmet hos min sjukgymnast. Så Actic har hjälpt mig otroligt mycket att komma tillbaka efter den skadan och bygga upp min fysik igen. Å jag har absolut blivit starkare under detta år. Det är helt fantastiskt att inte ha samma problem med ryggen längre och faktiskt känna sig stark. Men nu börjar utmaningarna ta slut även där och min rastlösa själ börjar leta nya utmaningar sugen på att fortsätta utvecklas. Just nu är det Tabatan som ger mig mest, som jag ser mest fram emot under veckan. Där får jag utmana mig fysiskt och psykiskt samt svettas rejält! 

Tankarna har gått till att ge Citygym en chans. 
Ett gym som ligger alldeles intill Actic och som fått nya lokaler. Vill dock hitta en lösning så jag fortfarande kan gå på Tabatan. Vi får se hur det blir. Finns det kanske någon av mina läsare som gymmar där? Vad är tycker ni om det gymmet, vill veta era åsikter!:)

Pandora armband


Detta fina armband från Pandora fick jag av mina föräldrar när jag fyllde år. Det tillsammans med en summa pengar som bidrag till min tänkta London-resa. Så fina föräldrar, tänker verkligen till! Jag hoppas verkligen vi kommer iväg till London, det finns så mycket jag vill se och upptäcka där!

What about responsibility?

Jag pratar väldigt varmt om mitt jobb. Att jobba som vikarie inom förskolan har verkligen hjälpt mig på alla möjliga sätt och jag är tacksam att jag faktiskt har ett jobb att gå till. Det är för de mesta ett underbart jobb, men ibland händer det att det inte är det. En sådan dag hade jag idag, då jag kom hem och var arg på mitt jobb. Jag sov bort huvudvärk och bitterhet, men jag måste bara skriva av mig lite åsikter med er!

Jag kom till förskolan, en ordinarie, en vikarie och ytterligare en vikarie som kom senare på dagen. 
Jag förstår att pressen på den ensamma ordinarie är stor, jobbig och stressande. Men att gå ifrån sina två vikarier på en 45 min rast på morgonen tycker jag inte är att ta ansvar för sin barngrupp. (Vi har vanligtvis 30 min någon gång efter lunch) Under tiden ramlade barn in med förvirrade föräldrar. Det var en som skulle bli nyinskolad som grät konstant. Sen när ordinarie äntligen kom tillbaka så skickades vi ut med alla barn och hon lyste återigen med sin frånvaro. Jag hatar att känna mig förminskad och utnyttjad på mitt jobb. Som att jag bara är en tillgång som jobbar för jag måste, utan några villkor eller eget tyckande. 

Jag och mamma diskuterar ofta det här med vikarier då även hon jobbar med väldigt många och själv är ordinarie. Hon säger ofta till mig hur viktigt det är att dirigera vikarier, finnas tillgänglig och se till så dagen byggs upp på ett stabilt sätt. Det underlättar inte bara för vikarierna utan även för den som blir ensam ordinarie. Alla vet vad som ska göras och vad som förväntas. Jag längtar till i morgon då jag får komma tillbaka till de dagiset jag fått vick på. Där är jag bortskämd, verkligen. Med personal som kramar om mig, som säger hur viktig jag är och som ALDRIG skulle lämna mig ensam. 

Tanka positiva tankar, medicinera sig med musik, träna och ta nya tag är det jag ska göra nu. (Bildkälla)

Macklemore X Ryan Lewis


2013 var jag på en konsert i Globen.
Dit åkte jag med tron om en kväll med coola uppträdanden och härlig stämning. Men det var inte bara festen och de coola framträdanden jag fick uppleva den kvällen. Det jag främst kände när vi gick därifrån var respekt. Respekt för den killen som står på scenen och vad han tillsammans med Ryan vill förmedla genom sin musik. Respekt för hans historia och vilja att hjälpa andra. Idag är han en av dem som ligger närmast mitt hjärta när det gäller musik. Hans musik som jag från början trodde handlade om "thrift shopping" och "the ceiling can't hold us". Så fel jag hade, han är så mycket mer och det har jag verkligen upptäckt de senaste åren. Det kan låta töntigt tycker jag att bli så insatt i en artist och hens musik. Men han växte verkligen in och tog över mig efter den konserten. Han är mitt bevis på att musik kan få dig må bättre.  

8 mars 2016 uppträder min kung återigen i Globen.
Biljetter är bokade, ett nytt album kommer ut 26 februari och jag kommer ha en så annorlunda känsla inför denna konsert! 

Snapshots


Två snapshots från idag. 
Jag och Frida spenderade förmiddagen med att äta sushi och göra några ärenden på stan. Vi firade 20 år tillsammans och idag gjorde vi även debuten på systemet med varandra. Så härlig personal som jobbade där, grattade och skojade med oss. Fick akut craving efter choklad när vi var på ica och köpte med mig Mint Kroknat hem. Min favorit, god och samtidigt fräsch i smaken. Choklad och mint är en kombo jag verkligen har fastnat för.  

Ikväll får jag mat hemma hos Frida. Hennes familj bjöd snällt över mig att äta grillat med dem såhär i januari. Vi grillar bara under våren och sommaren i min familj så det ska verkligen bli gott. Resten av kvällen spenderas hemma hos Evelina med mina fina vänner och annat smaskigt. Perfekt start på denna helg!

Friday brunch


Massa hallon och blåbär inrullade i två pannkakor med lite vaniljsocker över. Det blev den perfekta brunchen för mig denna fredag inför ett nytt möte i Västerås. 
Hoppas in får en bra fredag och en trevlig helg! 

Black tights


Nått jag är i behov av är några nya svarta träningstajts. De jag har börjar bli urtvättade och tråkiga. Spanat in bland annat dessa tre skönheter ovanför. Lönen får gänga rulla in snart, är shoppingsugen!:)