piezes

Photo tag

1. Vad använder du för kamera när du tar dina bilder? 
Jag använder oftast min Nikon D5100 med ett 50mm objektiv. Men har även min kompakta Sony a5000 som jag har när jag reser eller inte kan släpa med mig min Nikon. 

2. Bästa stället att fota på;
Beror på. Har inte något favoritställe utan beror helt på vad det är som ska fotas. Jag tycker om att vara på hästtävlingar eller mindre konserter och fota. Sen älskar jag att fota under hösten! 

3. Sämsta stället att fota på
Har inget direkt ställe här heller. Men jag tycker inte om att fota objekt/personer i direkt solljus, alltså mitt på dagen.

4. Bästa effekten
Jag jobbar mycket med kontrast och ljus i mina bilder. Redigerar inte allt för mycket. Dels för jag inte kan och dels för jag tycker om att utnyttja kamerans kapacitet. Så det är sällan jag lägger in effekter. Men att göra vissa bilder svartvita kan faktiskt göra mycket för just få fram en effekt!

5. En gammal bild du fortfarande är nöjd med:

La ner mycket tid på denna bild. Dels pyssel för att få ringen stå upp samt att få in rätt ljus. Blev nöjd med resultatet och är det än idag!

6. Jag älskar att fota;
Djur och barn! Absoluta favoriterna där du verkligen måste kämpa för att få till de där perfekta bilderna. Det finns så mycket som spelar roll runt omkring objektet då och det tycker jag är kul. Har spenderat ganska mycket tid på hästtävlingar och med andras djur för att lära mig en del knep. Långt ifrån fullärd är jag förstås!

7. Jag gillar mindre att fota;
Jag tycker om, men jag tycker det är svårt att fota människor. Speciellt om de inte själva har en idé om hur de vill framstå på bilden. Det gäller att hitta knep för att göra så de känner sig bekväma framför kameran men det är inte alltid lätt enligt mig! Det är något jag också behöver träna på.

8. En funktion du saknar på din kamera;
Ett bättre autofokus när jag filmar.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas