piezes

Oh, I think that I found myself a cheerleader

Förlåt för att uppdateringen uteblev igår!! Mådde inte alls bra och sen var jag tvungen att åka iväg och jobba några timmar. Så det blir idag jag avslutar min halloween-vecka med två inlägg; det som var tänkt för igår och det som var tänkt för idag.

I lördags var jag på min första halloweenfest för i år. Det planeras att bli ännu en denna helg, så jag har införskaffat två halloween-outfits i år. Den första hade jag i lördags. Enkel cheerleadingdräkt, tjats, långa vita strumpor och sneakers. Så skönt att slippa klackarna, haha!
På kvällen hjälpte även Frida mig att sminka sår och bättra på sminket. Blev en rolig kväll med alla goa vänner och kanske lite för mycket alkohol. Men så får det vara ibland! Har ni varit på någon Halloweenfest än?:)

Sömnparalys

Har ni hört talas om sömnparalys? Jag visste inte så mycket jag heller. Men för några veckor sedan lyssnade jag på ett avsnitt av creepypodden som handlade om sömnparalys. Sen dess har avsnittet följt med mig i bakhuvudet, för det var så jäkla obehagligt! Tänk dig att vakna mitt i natten och vara förlamad, inte kunna röra dig, inte blinka eller göra något ljud. Du kan bara använda dina ögon och öron. Sen börjar hjärnan spela dig spratt. Som att du ser och hör människor i ditt rum. Jag själv har aldrig upplevt fenomenet, tack och lov. Men just att ha i medvetandet att det  kan hända gav mig rysningar. Så, såhär under halloweentider kommer nu en spökhistoria från just det avsnittet, en sann berättelse från en tjej som upplever sömnparalys;

Jag upplevde sömnparalys första gången när jag var 16 år. Jag kommer aldrig glömma den natten. Jag hade lagt mig och var nära att somna när jag plötsligt fick en konstig känsla i kroppen. Ett brus, en vibration, en känsla av att sugas in i något. Jag ruskade lite på mig så att det försvann och jag tänkte; vad var det där för märklig känsla? Jag försökte somna om, men bara efter en stund kom den där brusande vibrerande känslan i kroppen tillbaka igen. Den här gången lät jag det få vara. Känslan ökade och efter en stund kändes det som jag befann mig på en annan plats, fast fortfarande i min säng. Folk skrek i mitt öra, det blinkade ljus i extrem hastighet och det kändes som att befinna sig mitt i ett kaos. Jag öppnade ögonen och fick se en svart skepnad ovanför mig. Jag kände tryck mot bröstet och fick svårt att andas. I panik försökte jag röra på mig, men inte ett finger lyftes. Jag gjorde motstånd med all min kraft och efter en liten stund lyckades jag röra några fingrar - paralysen släppte. Helt andfådd tände jag lampan och kröp upp mot väggen. Jag kunde inte sova resten av den natten.

Nu nästan 10 år senare så är det här något som händer mig lite då och då. Det går ofta i perioder och jag brukar bli väldigt trött när det inträffar. Ibland kommer det när jag ska försöka sova och ibland vaknar jag in i det, som i morse. Varje gång det händer hamnar jag som på olika platser, eller dimensioner som jag tänker mig det. Många gånger blir det en otäck upplevelse och det är lite beroende på om jag är rädd när det råkar hända eller vilken plats jag är på. I mitt hem har jag sällan upplevt något otäckt på det viset. Men när jag bodde i den gamla skolan under mitt första år på högskolan fick jag inte mycket sömn. Då var det riktigt otäcka upplevelser under mina sömparalyser. Ofta kommer något eller någon in genom den låsta dörren, går sakta fram genom huset och står till slut vid dörrkarmen och tittar på mig. Allting hörs, precis som i vaket tillstånd. Varje steg, varje knarr i golvet. Jag kan inte röra någonting i kroppen förutom ögonen, men dem brukar jag sällan öppna eftersom jag inte vill se vad som händer eller vem som är där.

När jag bodde i den gamla skolan så var det nästan alltid samma person eller varelse som kom till mig. En kvinna, fast jag kände det som att hon bara var förklädd. Men det var en kvinnlig energi på något sätt. Usch, jag ryser när jag skriver det här. Jag hoppas ni slutar läsa om ni mår dåligt av det. Kvinnan brukade komma in genom ytterdörren och hon hade min mammas röst. Jag fick alltid lite panik då, för jag trodde det var mamma som kom. Jag var rädd att hon skulle tro att jag var död eftersom jag låg i paralys och inte kunde röra på mig. Men sen hände alltid samma sak. Hon närmade sig rummet, till slut kände jag att det inte alls var mamma. Det var bara ett sätt att lura mig. Det var den där varelsen. Det här händer nästan varje gång. Ibland kom hon bara in i rummet och spred en negativ energi av skräck och valsade omkring. Ibland la hon sig bredvid mig i sängen, riktigt nära och viskade mitt namn i örat: ”Jooonnaaa”, med en röst som lät allt annat än som en mjuk kvinnoröst. Mer som en raspig, hes, skärande mansröst. Den gången jag upplevde det som absolut otäckast var när hon kom in i rummet och satte sig på huk precis vid sängkanten. Jag låg med ansiktet utåt och hon satt riktigt nära med sitt ansikte precis emot mitt. Sen började hon nynna och sjunga, jag har nog aldrig hört något otäckare i hela mitt liv. Sen började hon skrika på mig. Hon skrek skällsord och upprepade konstiga meningar medan hon tittade på mig med sitt skräckinjagande ansikte.
 


 Sjukt obehagligt eller hur? Jag hoppas jag aldrig får vara med om det. Vill du höra fler berättelser så rekommenderar jag verkligen att lyssna på hela avsnittet. Lyssna bara inte innan du ska gå och lägga dig. Då är det riktigt svårt att sova, det kan jag försökra. För vem som helst kan trampa över din tröskel eller stirra på dig i rummet. När du vänder ryggen till kan det stå någon intill din sängkant och viskar ditt namn i mörkret, vem vet? Hoppas ni får en bra helg!

Halloween bak - spindelkakaor!


Till dessa behöver du:

Små, små spindelkakor liknade mer ett gäng bläckfiskar när jag var klar med dem. Men goda var det och ganska enkla att göra också. Har gjort receptet i min egna tappning från en amerikansk sida, därför det är så konstiga mått. 1 cup är ungefär 2,4 dl i alla fall. Lycka till!:)

Cred till denna kanal för musiken.

Fem skräckfilmer"En kvinna entrar den japanska självmordsskogen(som finns på riktigt) för att leta efter sin försvunna syster. Där inne stöter hon på paranormal terror" Det finns en dokumentär om denna skog som jag rekommenderar att du ser innan filmen för lite extra rysningar, den finns här.

★ ★ ★ ☆ ☆"En reporter och en kameraman följer med nödfallspersonal in i de mörka lägenhetsbyggnaderna och är snabbt inlåsta tillsammans med något skräckinjagande"

★ ★ ★ ☆ ☆"Paranormala inspektörerna Ed och Lorraine Warren arbetar för att hjälpa en familj som är terroriserade av en mörk närvaro i deras lada" Rekomenderar tvåan av denna film skarpt!

★ ★ ★ ☆ ☆
"Den utbrända `true-crime´ författaren Ellison hittar en låda med åtta hemmagjorda videofilmer. Ett spår på de brott han redan undersöker. Det han hittat verkar dock vara ett större brott än han trodde och sträcker sig tillbaka till 1960-talet" Rekommenderar även tvåan här!

★ ★ ★ ★ ☆
"Den unge advokaten Arthur får i uppdrag att rensa ett dödsbo, men upptäcker snart att det finns en hemlighet i den lilla byn han rest till. Alla undviker att tala och besöka egendomen som kvinnan dött i. Trots att han blir varnad beger han sig dit och är allt annat än ensam" Den bästa skräckfilm jag sett, ingen jag sett har överträffat denna hittills. Älskar den! 

★ ★ ★ ★ ★

Två halloween- outfits

Halloween kan du fira på hur många sätt som helst. En del vill bara krypa ner under en filt med tända ljus och en riktigt bra skräckrulle. Andra vill klä ut sig, festa med vänner och kanske även dra en utgång efter det. Här kommer mina idéer och tankar kring just halloween-outfits samt några tips!


Utekvällar tycker jag är lite speciella under Halloween. Då du både ska vara utklädd, men ändå vill se anständig ut. Ni förstår nog vad jag menar! Jag tycker det är jättesvårt. Så de senaste åren har jag helt enkelt bara köpt en klänning sen klätt ut mig lätt utifrån den. Förra året blev det "Dark Angel"; svarta vingar, linser, smink och smycken hade jag då. Men att smycka ut sig med ett par kattöron, djävulshorn eller nått liknande tycker jag också är tjusigt att ha ut på krogen. Du vill ju dessutom inte ha något som blir för varmt eller som är i vägen hela tiden.


Hemmafester, som vi älskar dem. Då tycker jag det tillåtet att vara i de kläder du är lite extra bekväm i. I mitt fall betyder det lite mer ful och "otajt" haha! Detta ovan skulle till exempel jag kunna ha på en hemmafest med bekanta. Trötter, det är verkligen jag det! Hemmafester är även stället bara fantasin sätter stopp, speciellt under Halloween tycker jag. Vill du komma i en dåligt hemmagjord svampbob-kostym av kartong så är det helt okej och du kommer säkert få många skrattl och the time of your life. (Självklart är det följt möjligt att ha det ute också, vi är ju alla olika! Detta är bara mina tankar kring en halloween-outfit, jag tycker om folk som vågar bjuda på sig. Dock är jag inte sådan själv.)

Halloween snacks! - healthy edition

Välkomna till Halloween-veckan!
Idag bjuder jag på två tips på lite nyttigare snacks till Halloweenbordet. Inspirerat från denna sida, men i min egen tappning.

Till dessa behöver du:

Spöken och andar är något jag tror på, gör du? Halloween är andarnas helgdag och liksom många andra hedrar vi dem lika väl som vi firar det andra. Dessa små spöken förvarar jag dock i frysen och inte i graven. De är inte alls svåra att göra och inte tidskrävande. Viktigt är att låta spökena få tina lite innan du smakar på dem. Då utlovar de en god smak utan att orsaka dig den hemska åkomman brainfreeze!;)

Glöm inte att välja HD!

Till dessa behöver du:

Min mamma åt glupskt upp dessa tre små monster jag gjorde. Kanske bär de på någon förbannelse som ökar aptiten hos dem som äter dem… och gör dem själva till glupska monster? Hur som tvingas jag avstå eftersom jag inte tål äpplen. Men roliga var de att göra i alla fall! 

Glöm inte att välja HD!

Halloween-vecka!


Halloween är runt hörnet och därför tänkte jag ha halloween-tema här för första gången under veckan. Tanken är att jag under hela denna vecka kommer göra Halloween-inlägg. Allt ifrån tips på förklädnader och skräckfilmer. Till recept, spökhistorier och kanske någon egen berättelse kring Halloween. Som en rolig och annorlunda grej, let's do it! Är det något du önskar att jag ska prata/tipsa om? Skriv gärna en kommentar under detta inlägg i så fall!:)

Blanka pärlan


Förstå vad roligt det är få att prova på nya saker. Igår hade jag min första bil-fotografering med denna blanka skönhet ni ser ovanför. Var verkligen jätteroligt och inspirerande. Att få förtroendet är alltid lika smickrande och jag hoppas jag gjorde ett bra jobb för att uppfylla ägarens önskemål. Drog igenom alla bilder lite snabbt igår och nu väntar lite redigerande innan jag kan visa er resultatet. Men är förväntansfull att sätta igång! 

Detta tråkiga och mörka Sverige gjorde att jag vaknade halv tolv idag! Tror jag aldrig sovit så länge, fick nästan panik när jag såg vad klockan var. Jag menar, nu har ju halva dagen redan gått. Usch, jag tycker inte om att sova länge, men jag antar att det behövdes. Så nu tänker jag sluta känna dåligt samvete över det och kickstarta denna dag med att åka och handla lite onyttigheter inför kvällen då några vänner kommer över. Hoppas ni får en bra lördag, kramen!

Den psykiska tortyren av tystnad

 

Tystnad är en läskig grej. Tystnad kan innehålla så många ord. Tystnad kan förstöra så mycket.
Tystnad kan göra så ont. Tystnaden, jag hatar den!

Jag såg den här bilden ovan som inspirerade mig till att skriva detta inlägg. För är det något jag upplevt i mitt liv så är det tystnad. Den hemska tystnaden. Tystnaden som sätter sig i hela kroppen och som långsamt kväver dig inifrån. I många fall hos mig i form av ångest och vid några tillfällen mer än så.

Mina erfarenheter av tystnad grundar sig djupt.
Allt börjar med just det, tystnaden. Tystnaden från en vän. En tystnad som inte bryts, en tystnad som sakta men säkert lägger sig i kroppen. Den utvecklas till frågor, den utvecklas till förvirring och den utvecklas till desperation. Det värsta med tystnaden är att det är du själv som måste bryta den. Det är du själv som avlossar det första skottet mot ditt egna hjärta. Varför denna tystnad? Vart kom den ifrån? Vad orsakade den?

Det första skottet är avlossat.
För du fick inget svar. Bara mer tystnad.
Det är nu tystnaden kommer in i din hjärna. Det är nu tystnaden bildar förvirring. Det är nu du börjar analysera tystnaden. En tystnad som leder till sömnlösa nätter och tankspridda dagar. Men du kan inte finna svaret till tystnaden själv, det vet du. För du påbörjade inte tystnaden, någon annan gjorde det av en anledning. Men varför förtjäna du denna tystnad? 

Det är nu tystnaden skapar ångest. 

Tystnaden får dig tro att du gjort något hemskt. Tystnaden som har pågått i över tre veckor nu. Tystnaden har gett dig skuldkänslor. Tystnaden börjar sakta att kväva dig och det är när tystnaden börjar kvävas som desperationen kommer. Jag måste veta vad jag har gjort, jag måste vara världens sämsta människa!

Varje meddelande och varje samtal är en pistol laddad med kulor av tystnad. Å för varje svar du inte får avfyras vapnet, rakt in i själen. Tystnaden har trängt sig in i hjärtat. Tystnaden får det att göra ont. Tystnaden får ett hårt grepp om din själ. Tystnaden får dig känna sorg. Tystnaden får dig ständigt gå och undra. Tystnaden tar all din energi. Tystnaden tar ditt hopp. Hopp om att någonsin få veta vad det var som gick snett.

Tystnad ger inga svar. Tystnaden ger inga lösningar. Tystnaden innehåller så många ord som inte blir sagda. Tystnad är ett av de värsta sätten att skada någon psykiskt. Tystnaden har skapat en människa rädd för tystnad. Tystnad betyder katastrof. Tystnad betyder smärta. Tystnad betyder svek. Tystnad betyder panik, tårar och känslan av att bli kvävd av något som inte finns. Tystnad betyder att du blivit lämnad.Syftet med detta inlägg är att jag vill be er, snälla, behandla aldrig någon med tystnad. Orkar du inte ta konflikten just då, försök vara som vanligt tills du orkar ta upp ämnet. För det är bara genom att prata om det som det som det går att lösa. Det är bara genom att höra vad den andra har att säga som du kan få en inblick i vad som faktiskt har hänt. För tystnad är aldrig svaret och tystnad är tortyr för den du utsätter. Tystnad gör mer skada än nytta.

Första gången jag utsattes för detta var för att min vän inte ”orkade” prata med mig när jag desperat försökte få tag i henne på alla sätt. Men det fick jag inte reda på förrän efter 1,5 år av tystnad, då via ett mail. Jag gick alltså i ett och ett halvt år och undrade varför min bästa vän inte pratade med mig längre. Vi hade varit nära vänner i åtta år, jag var femton. Sen dess har jag utsatts för detta ett par gånger, vilket har gjort mig livrädd för tystnad. Tystnaden har skadat mig, tystnaden kan ge mig panik och det är något jag fruktar ska hända igen varje dag. Så jag hoppas jag kan bidra med någon form av insikt. Så att den hemska tystnaden inte skadar någon annan.

Raised in rain


Regniga höstdagar. Ibland välkomnar jag dem med öppna armar och idag är det en sådan dag. Regnet smattrar mot rutan, musik för just dessa dagar spelas, min kopp med te är varm och inspiration kommer upp till ytan. Perfekt väder för själen. Perfekt väder för nuet. Perfekt väder för stunden.

I am number twelve


                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Conny Åslund 

Sleepy head


Hatar detta så mycket, men det hör väl till hösten att känna sig krasslig någon gång. Kände av ont i halsen och det tunga huvudet redan i fredags, men tyckte det blev lugnare under helgen och igår spelade jag ändå vår första basketmatch för i år. Vi gick med en vinst därifrån, 51-27 blev siffrorna. Men idag har jag haft en otrolig huvudvärk hela dagen. Vet inte vart detta är på väg, för jag har inte ont i halsen och känner mig helt okej när huvudvärken för en liten stund lägger sig tack vare ipren. Bestämde mig hur som helst för att ta idag och i morgon för att bara vila. Jobba lite hemifrån ska jag försöka göra i morgon, svara på mejl och lite annat. Men idag har jag mest legat i min säng. Lyssnat på flera avsnitt av podcasts, då ljuset från tv, dator och mobil varit jobbigt. Men jag tycker det är jobbigt att ta det lugnt. Tankarna är alltid i krig då och jag får hela tiden påminna mig själv om att det är okej att jag ligger här, det är okej att inte känna sig på topp och det är okej att ta sig tid att vara sjuk!

Movies and messy hair


♡ Messy hair, te och en mysoutfit, då har helgen inletts på bästa sätt 
Igår jobbade jag delad tur på Actic och jobbade alltså i princip hela dagen. På kvällen sjunk jag ihop utmattad med min bror framför Pirates of the Caribbean. Vi bestämde oss för att kolla om på dem och igår såg vi den första och den andra filmen. De är ju så bra! Jag har alltid tyckt det är en av Orlando Blooms bästa filmer. Han är sen länge en av mina favoritskådespelare, har alltid älskat allt han gör och många av de filmer han är med i.

En annan sak jag kom att tänka på i dessa filmer är hur de framställer skurkarna så "mänskliga". Barbossa som vill bryta sin förbannelse med sin sköna attityd och sen Davy Jones med sitt brustna hjärta. De gör dem till karaktärer som du kan sympatisera med och tycka om trots att de ska vara "de onda". Tycker det är intressant spegling, haha! Lika väl som du kan känna så mycket hat mot en annan karaktär. Tänker främst på Joffrey i Game of Thrones då - som jag hatade den karaktären! Vi ska nog slå oss ner och se den tredje filmen snart, mys!