piezes

Jag har tagit dykcertifikat - sista dagen!


Vår sista dag som dyk-elever. Blev en tidig morgon som vanligt. Men en vacker sådan tillbaka till Koh Haa där vi skulle göra de sista övningarna innan teoriprovet. Om vi fixade det skulle vi vara klara med hela kursen!

En av våra uppgifter under detta dyk var att vi skulle leda det själva. Det gör du med hjälp av kompass och också reven. Vi skulle runt ett rev vilket betydde att vi skulle ha koll på att det alltid skulle vara på vänster sida om oss. Medan vi gjorde detta skulle vi försäkra oss om att alla var med och mådde bra. Vi fick fråga hur mycket luft det hade kvar och Erik gav oss utmaningar längs vägen. Var ett riktigt roligt dyk med bra sikt!

Vi blev godkända båda två efter första dyket. Så vårt andra dyk blev därför vårt första fun dive, som vi fick gratis! Så himla tacksam. Då kunde vi bara simma runt och kolla på alla fiskar, upptäcka nya och njuta av upplevelsen. Det var självklart en upplevelse att gå kursen också. Men i ett fun dive blir du inte störd av övningarna. Vilket betyder att du kan se saker som du annars kanske skulle ha missat. Vi såg bland annat muränor, havsormar och barraccudur. Det ni ser på bilden är en nudibranch.

Efter en sådan här dag är man utmattad. Men nu var både jag och Elin dykmässigt godkända. Men det var provet kvar, det skriftliga. Vi fick göra det på vägen hem, trötta och slitna efter våra två dyk. Men det gick bra! Dagen efter fick vi veta att vi klarade det. Både jag och Elin var lättade och glada. Nu hade vi bara rolig dykning kvar. Ett fun dive på ett nytt ställe, som skulle visa sig vara magiskt!

11 april 2017 07:22 | Resor |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas