piezes

Snorkelturen - del 1

Under vår resa ville vi hinna med så mycket som möjligt och mot slutet lyckades vi äntligen boka in den tänkta snorkelturen. 4 Island Trip hette den och stannade som ni kan lista ut på fyra fina ställen där vi fick snorkla och fridyka. Vi stannade till vid två rev, en strand och en grotta.

Här är en av stränderna vi stannade till på. Det var tredje stället vi stannade på och här fick vi även lunch. Det var seriöst en av de vackraste stränder jag varit på. Stranden var vit och havet så himla klart. Mycket klarare än vi hade på vår egen strand, det var det sjukaste jag varit med om! Vi såg fiskarna simma runt vår midja och hur fötterna sjönk ner i sanden under oss.

Sötisarna.

När vi skulle boka turen så försökte de i turistshoppen få oss att beställa resan med en longtail- båt. Den ni ser på första bilden. Billigare än speedboat och långsammare. Vi visste inte varför de insisterade på att vi skulle ta den billigare, det var inte logiskt tyckte vi. Men vi övertalades och bokade den i alla fall. Senare fick vi veta att de är ganska trånga och att det inte finns någon toalett på dem. Då gick vi direkt och bytte upp oss till en speedboat och som tur var fanns det plats kvar på den. Jag ångrar det inte. Visst, båten var ganska packad. Men det gick snabbt att ta sig mellan ställerna och det kändes som en smidig och bra resa. Jag vet inte vilken resa vi hade fått med en longtail, någon utav er som gjort en tur med en sådan båt?

Vi åkte alltså sppedboat, den ni ser på andra bilden. Både lunch, cyklop, snorkel och fenor ingår i resan och det var inte värdelösa grejer. Det är bara bekvämt att ha sitt eget antar jag. Men jag upplevde denna resa bra. Vi såg bland annat hummer, havsorm, puffer fish och en scorpionfish! Eftersom vi var klara dykare när vi tog den här resan så kunde vi uppleva bättre enligt mig. Vi visste vad fiskarna hette, vi visste när vi såg något speciellt och Oscar lärde oss mer om att fridyka. Så tack vare att ha tagit dykcertifikat hade jag otroligt magisk upplevelse! På lördag ska jag visa er bilder från grottan vi besökte på den här trippen, det var så coolt!

13 april 2017 17:43 | Resor |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas