piezes

Work sunday


Söndag igen och för mig väntar några sista timmars jobb på Actic. Har mitt core-pass i morgon, men sen är jag ledig till 25 februari!! Å på tisdag åker jag och den här fina människan äntligen till Thailand!

Who's gonna watch?


Kom äntligen igång med lite träning igår efter en vecka ifrån den. Har den envisa hostan som biter sig kvar, men i övrigt är jag pigg! Så körde igenom kroppen igår genom att gå och sen köra lätta styrkekombinationer där jag involvera hela kroppen. Idag har jag tänkt lägga på lite vikt och ett rygg och triceps-pass är planerat. Tar även med mig kameran och ska göra ett försök att filma några övningar. Jag vågar inte lova något, men jag ska göra ett försök.

Det är ett ganska stort steg för mig att dokumentera min träning, eller ens dela den med någon. Just för att jag är så van att träna själv och inte prestera för någon annan att se på. Ni kan ju tänka er hur det var för mig att ha gruppass de första gångerna, då jag behövde förklara mina övningar. Hur en gör, vad en ska tänka på och vilken teknik som är mest effektiv. Det är nog något som jag fortfarande övar på samt något som förändras hos mig hela tiden och som utvecklas. Jag har liksom bara kunnat utgå från mig själv hela tiden; aldrig tränat med någon, för någon, eller ens haft en tränare som kollar så jag gör rätt.

Sminkpalett


Nytt i sminkväskan är även denna fina palett. Var ute efter en som både hade rouge, highlighter och bronzer i sig. Smidigare att ha på resande fot då jag annars har olika för alla. Har dock inte invigt den än utan bara provat färgerna så det passar min hud och tror det kommer bli super! Nu ska jag bara köpa några nya borstar.

Igår träffades jag och Elin en snabbis på kvällen för att diskutera lite Thailand och packning. Vi kom fram till att beställa en extra väska att dela på vilket känns bra nu i efterhand. Sen satt vi och tagga igång varandra med att planera äventyr och diskutera mat haha. Det känns verkligen som vi är på väg nu, fem dagar kvar!! Idag ska jag på möte, växla pengar och eftersom jag har hosta kvar blir det bara en promenad lite senare. Hoppas ni mår bra!

Ingefära-shots och stress


Nu har jag gjort i ordning en sats med ingefära-shots. Min vän Elin brukar ofta göra det och dricka för att förebygga förkylningar. Så jag tog receptet av henne och gjorde själv för att försöka hålla mig frisk från och med nu. De är enkla att göra. Börja med att värma vatten med ingefära i en kastrull, inte över 60° bara. Sen låta ingefäran ge smak åt det varma vattnet. Efter det tog jag ut bitarna av ingefära och hade i pressad citronsaft och honung. Sen har det fått stå i kylen och bli kallt. Ska ta en varje morgon nu fram till jag ska åka! 

Annars då? Jag har börjat få lite stress inför resan och har börjat pricka av ärenden och packning. Vi reser bara med handbagage den här gången vilket blir en utmaning för mig som aldrig gjort det. Det känns som jag kommer ha för lite med mig! Å vad som ska ligga i ryggsäcken har jag inte heller kommit fram till. Det känns konstigt att stå och prova shorts och linnen medan snön ligger på backen utanför. Det är svårt att tänka tycker jag, för kroppen är inställd på tjocktröjor och långbyxor. Men det går nog bra!

Gult puder


En annan sak jag beställde hem tillsammans med kamerastativet var lite smink. Kände att jag behövde införskaffa lite nytt. Bland annat detta puder med gula toner. Tänkte att det troligen kommer till användning i Thailand när jag vill jämna ut de röda i ansiktet. Jag blir alltid röd när jag solar, innan färgen har lagt sig. Så att ha något att tona ner det röda med, speciellt i ansiktet, kändes av erfarenhet som ett givet köp inför resan!

Veckan innan resan


                                                                                                                                                                                                                                                                                    Äger ej denna bild

Hej! Är lite piggare och verkligen trött på att ligga här medan dagarna till resa bara springer fram. Gjorde en liten veckoplanering, liten överblick på vad jag har att uträtta innan jag åker. Troligen tillkommer en del, men såhär ser min vecka ut just nu. Prio 1 är att bli frisk! 

Tråkig helg


Ännu en gång har jag legat däckad i min säng tack vare en förkylning. Denna gången drog jag till och med på mig lite feber så har bara gått ur sängen när jag verkligen har behövt det. Har roat mig med att se om på alla Harry Potter filmer och samtidigt haft i mig litervis med vatten.

Nu mot kvällen har jag äntligen börjat känna mig lite piggare, tack och lov. Är trött på att vara sjuk. Det är skitjobbigt att vara igång med träningen och sedan behöva börja om från början pga dessa små- förkylningar som börjat komma regelbundet. Är i alla fall glad att jag är piggare och glad för att det var nu och inte nästa helg som jag blev liggandes här. Då hade jag känt mig stressad över att bli frisk. Nu försöker jag intala mig att ta tiden att bli helt bra. Även fast detta är det tråkigaste jag vet!

Förkylnings-juice


Mitt immunförsvar är just nu verkligen inte min vän. Bara tre veckor sen sist jag låg och nu känner jag mig dålig igen. Har hosta, huvudvärk och lite ont i halsen. Förstår inte vad det är som pågår. Jag brukar inte bli sjuk ofta i vanliga fall. Men en sak är klar och det är att från och med nu är det fullt fokus på att bli frisk och hålla sig frisk tills vi åker till Thailand. Bara elva dagar kvar!! Så jag trotsade huvudvärken i morse och pysslade i köket. Fixade bland annat den här förkylningsjuicen till frukost. Sen har jag gjort  ingefära-shots som jag ska ta lite då och då. Sen dricker jag timjante och tar Kan Jang.

Tänkte dela med mig av receptet på juicen jag gjorde i morse. I den hade jag; 1/2 äpple, riven ingefära, juice från två apelsiner, citronsaft och vatten. Blev fräsch och god! Hade egentligen en del på agendan idag då jag är ledig. Men får ta mig tiden att vara sjuk i stället. Så ska krypa ner i sängen nu och slå på någon bra film. Ibland är livet inte på topp.

Tack för igår!


Hade en toppenfödelsedag igår! Så mycket fin uppvaktning och denna lilla brownie som Elin kom med på eftermiddagen gjorde min dag. Mycket för att hon satt ljusen upp och ner och båda två fatta ingenting först haha! Det kändes dock inte som jag fyllde år. Vardagen rullade på som vanligt med core på kvällen och jobb. Fick ju uppvaktning i fredags också så gårdagen gick ganska obemärkt förbi. Men vill såklart tacka alla för gester och hälsningar! ♡

Ovanligt känns det också för idag fyller Frida år. Vi har under några år nu alltid firat tillsammans och nu är hon i USA. Så jag har sagt nej till alla fester, men det var även för jag inte själv orkar stå för någon i år. Har haft tankarna på annat och firar genom att se Thailand som en present till mig själv.

Till Thailand


Beställde hem lite saker som äntligen kom hem i brevlådan förra veckan. Bland annat ett sött litet kamerastativ. Tänkte att det skulle bli perfekt till Thailand-resan, då det är böjbart och inte så otympligt. Min tanke efter Thailand är att bland annat använda det till att filma/fota lite mer i gymmet. Då jag fått önskemål om att bli bättre på att ta med er på mina träningspass!