piezes

Ready to go


Hej godingar! For.me har krånglat lite för mig så det har varit svårt att uppdatera emellanåt. 

Jag har atm precis gjort mig klar för att åka till Västerås och ska snart bege mig mot bilen. Det är cityfetivalen där under helgen och självklart var det den helgen jag fick jobba. Men jag har i alla fall varit ledig idag och passar på att åka dit en stund ikväll och umgås med några från mitt gamla basketlag. Så längesen jag träffade dem så det ska bli roligt! Jag hoppas bara det är uppehåll så jag kan få ha min klänning och min jeansjacka hela kvällen. Skulle vara guld en kväll såhär innan jobb. Vad ska ni göra ikväll?

Quorn i thaisås


Ber om ursäkt för mobilbilder, men det var det närmsta jag hade till hands när jag skulle fota denna drömmiga rätt. Å för att jag var för hungrig för att "stagea" upp något hehe. På senaste tiden har jag börjat intressera mig för vegetarisk mat. Eller snarare att ha vegetariska alternativ i vardagen. Tycker det är roligt att experimentera och upptäcka att det faktiskt går att utesluta kött. Som jag vuxit upp med att äta.

Igår gjorde jag detta. Den där thai-såsen är så himla god! Det jag gjorde var enkelt att steka ca 300g quorn tillsammans med haricots verts. När de fått lite färg så hade jag i såsen + 0,5dl vatten och lät det stå och puttra en stund. Rekommenderar ris, matvete eller bulgur till. Blev jättegott och två stycken fin fina matlådor till jobbet!

Två härliga saker jag sett den här veckan.

» Jag åkte förbi en man som spenderade tid med sina kakaduor på en fotbollsplan. En satt på ett staket och den andra på hans axel. Han småprata lite med dem medan han matade dem med något. Det såg bara så himla trevligt ut. Inte något som händer varje dag!

» På en buss hem på midsommarafton fick jag se något som jag blev så himla glad över. Ett par säten framför oss satt det två unga tjejer, de hade druckit rejält såg det ut som och satt halvsovandes i sina säten. Ruffsiga i håret och med väskorna i knät. Ett ungt par stiger på bussen efter några hållplatser. De sätter sig bakom tjejerna och börjar prata. Då reser sig den ena tjejen upp och går fram till bussens papperskorg. Där kan jag inte avgöra om hon kräks eller om hon bara är på väg att göra det. Men efter en stund går hon vingligt tillbaka till sin plats. Då tittar tjejen bakom fram och frågar hur hon mår. Hon svarar lite sluddrigt att det är lugnt och bussturen fortsätter.

När vi åkt en bit till ska paret kliva av. Påsen som de fått på affären, (där de köpte chips) plockar han upp och ger till tjejen framför och frågar vilken hållplats de ska av på innan de fortsätter mot bussen dörrar. Paret berättar för busschauffören vart tjejerna ska av och ber chauffören att hjälpa dem så de verkligen kommer rätt. Sen går de av bussen. Blev så glad när jag såg detta och önskar att fler människor var som dem.

Saker jag längtar efter


...springa ute:
det är något som är jäkligt underskattat faktiskt. Jag längtar aldrig efter att springa ute så mycket som jag gör på våren, då jag verkligen inte klarar av det på grund av allergin. Brukar kunna börja i slutet av augusti och då får jag passa på innan det blir för kallt ute igen. För finns det något jag inte längtar efter så är dt kyla och vinter.

...sommarstugan: Inte haft chansen än att vara där i år. Vill verkligen få till en helg med min familj, mormor och morfar och en kväll med mina vänner. Mitt smultronställe, älskar att vara där!

...flytta hemifrån: något jag verkligen längtar efter. Vill inreda och pyssla om min egen lägenhet, så drömmigt. Men framför allt vill jag kunna vara ifred när jag vill samt få fylla kylen och skafferiet med sånt som bara jag vill ha. 

...tid för operation: jag har bestämt mig och jag vill så gärna genomföra en bröstförminskning. Men jag önskar att det var lättare. Det kan ju ta flera år och jag är så feg när det gäller sånt här. Men första steget är att försöka få den betald, med alla problem jag haft genom åren finns den en möjlighet. Så jag ska som sagt bara våga ringa nu.

Midsommar 2017, så kass.


Ännu en midsommar där regnet öser ner. Vi hann lagom sätta oss till bords innan dropparna började ramla ner från himlen och fortsatte hela kvällen och natten. Det är så tråkigt! Jag lever dock på minnet av förra året som var perfekt, har aldrig firat en så lyckad midsommar tror jag. Vädret, människorna, stämningen. Allt var bara underbart bra det året! I år saknades också några nära vänner som firade på annat håll, speciellt mina fina aupair vänner i USA. De saknade jag lite extra igår! 20080226

Nej, vi försökte göra det bästa av situationen med dålig planering och tajming. Men det blev ändå en midsommar jag inte kommer bära med mig som en av de bästa. Sarah hade i alla fall gjort en fin krans till mig och bakat en supergod tårta, fina hon. Det är väl tur att vi än har många fler tillfällen att ta igen en sommarfest och göra den riktigt bra!

Midsommar


Hoppas den är glad, varm och härlig tillsammans med de personer ni önskar mest!

Träningen som inte syns utåt


Trots att jag inte skriver så mycket numera om när jag varit och tränat så är det något jag gör så regelbundet som 5-6 dagar i veckan. Jag vet egentligen inte varför jag kom ifrån ämnet. Kanske kände jag mig tjatig. Men mest var det nog för att det finns en stor skala som skriver så mycket mer och bättre om träning än mig. Så jag kände mig överflödig, rent av otillräcklig.

Dock tycker jag många offentliga profiler inom träning har gått lite överstyr. Det finns ett fåtal som jag fortfarande följer. Men på de flesta är det låg fettprocent, viktigt med synliga muskler, sportdryck och bananpannkakor. Vilket jag tycker gör att den mer genuina träningen kommer i skuggan. Jag syftar på den som utförs till vardags av oss, av mig. Som inte har tiden eller som slutgiltigt mål att ha en så låg fettprocent som möjligt. Vi som inte kan få till de där vinklarna som gör att vår rumpa ser stor ut, eller får till det där ljuset som får våra armar att se tonade ut. Det är "current shape" och "form checks" överallt...

Jag tränar jäkligt mycket och jäkligt olika. Jag kör spinning, ATC, Core, Tabata, lyfter vikter, sliter på en crosstrainer såväl som i löpspåret. Min kropp har aldrig varit så vältränad och stark som den är nu. Men den ser inte ut som de vältränade kropparna på instagram. Varför? För min kropp är liksom många andras, så verkligheten ser ut. Min kropp äter pasta, vitt bröd och något sött där emellan. Den jobbar och sliter på ett aktivt jobb fem dagar i veckan nio timmar om dagen, utöver de timmar den tränas. 

Men ändå känner jag mig inte tillräcklig när det kommer till träning. Jag skulle aldrig bli en trovärdig träningsförebild. För de är på ett visst sett, de ser ut på ett visst sätt. De är ytliga, precis som sociala medier är idag. Jag vill absolut inte förminska dessa personers prestationer!! Jag är övertygad om att de jobbar hårt, äter strikt och kämpar varje dag. Enda skillnaden är att de får de att synas utåt. Deras kroppar är genetiskt byggda för att klara av den påfrestningen. Alla har olika lätt att gå ner i fett, bygga muskler osv, så är det bara. Jag är inte en av dem. Å tro mig när jag säger jag försökte, för det gick käpp rätt åt helvete då jag till sist fann mig själv inskriven i psykiatrivården.

I find a way to block It


Dessa eviga lördagar, är alltid så trött! Vet inte vart jag ska ta vägen, är bara så slö och seg. Kan det vara för att jag jobbar och tränar hela veckorna, är social, aktiv och sen blir helt tömd under lördagen? Kan nog vara så. Har alltid en stark känsla av att få vara ifred på lördagar, i alla fall under förmiddagen. Tror jag kommit på mig själv genom åren med att tycka tid ensam är något viktigt. Jag tycker människor är jobbiga i allmänhet, eller kanske snarare att jag lägger så mycket energi på dem. Något att reflektera över...

Hur som lyckades jag i alla fall ta mig igenom ett svettigt benpass tidigare idag. Men efter det har jag bara tagit det lugnt. Har som sagt inte velat göra något heller och det har varit så skönt att tillåta sig vila med en kopp kaffe och en bra serie. Men nu ikväll vankas det födelsedagsfest och jag ska snart bege mig för att hämta upp Elin och Hanna. Vi myser en stund och fixar oss innan vi träffar resten. Blir nog en bra kväll! Har ni några planer?

Min kung


Hur bra var inte den här då? Tyckte hans senaste album var sådär helt ärligt. Så snälla fortsätt producera den här typen av låtar Mack, jag älskar dem!