piezes

Midsommar 2017, så kass.


Ännu en midsommar där regnet öser ner. Vi hann lagom sätta oss till bords innan dropparna började ramla ner från himlen och fortsatte hela kvällen och natten. Det är så tråkigt! Jag lever dock på minnet av förra året som var perfekt, har aldrig firat en så lyckad midsommar tror jag. Vädret, människorna, stämningen. Allt var bara underbart bra det året! I år saknades också några nära vänner som firade på annat håll, speciellt mina fina aupair vänner i USA. De saknade jag lite extra igår! 

Nej, vi försökte göra det bästa av situationen med dålig planering och tajming. Men det blev ändå en midsommar jag inte kommer bära med mig som en av de bästa. Sarah hade i alla fall gjort en fin krans till mig och bakat en supergod tårta, fina hon. Det är väl tur att vi än har många fler tillfällen att ta igen en sommarfest och göra den riktigt bra!

Midsommar


Hoppas den är glad, varm och härlig tillsammans med de personer ni önskar mest!

Träningen som inte syns utåt


Trots att jag inte skriver så mycket numera om när jag varit och tränat så är det något jag gör så regelbundet som 5-6 dagar i veckan. Jag vet egentligen inte varför jag kom ifrån ämnet. Kanske kände jag mig tjatig. Men mest var det nog för att det finns en stor skala som skriver så mycket mer och bättre om träning än mig. Så jag kände mig överflödig, rent av otillräcklig.

Dock tycker jag många offentliga profiler inom träning har gått lite överstyr. Det finns ett fåtal som jag fortfarande följer. Men på de flesta är det låg fettprocent, viktigt med synliga muskler, sportdryck och bananpannkakor. Vilket jag tycker gör att den mer genuina träningen kommer i skuggan. Jag syftar på den som utförs till vardags av oss, av mig. Som inte har tiden eller som slutgiltigt mål att ha en så låg fettprocent som möjligt. Vi som inte kan få till de där vinklarna som gör att vår rumpa ser stor ut, eller får till det där ljuset som får våra armar att se tonade ut. Det är "current shape" och "form checks" överallt...

Jag tränar jäkligt mycket och jäkligt olika. Jag kör spinning, ATC, Core, Tabata, lyfter vikter, sliter på en crosstrainer såväl som i löpspåret. Min kropp har aldrig varit så vältränad och stark som den är nu. Men den ser inte ut som de vältränade kropparna på instagram. Varför? För min kropp är liksom många andras, så verkligheten ser ut. Min kropp äter pasta, vitt bröd och något sött där emellan. Den jobbar och sliter på ett aktivt jobb fem dagar i veckan nio timmar om dagen, utöver de timmar den tränas. 

Men ändå känner jag mig inte tillräcklig när det kommer till träning. Jag skulle aldrig bli en trovärdig träningsförebild. För de är på ett visst sett, de ser ut på ett visst sätt. De är ytliga, precis som sociala medier är idag. Jag vill absolut inte förminska dessa personers prestationer!! Jag är övertygad om att de jobbar hårt, äter strikt och kämpar varje dag. Enda skillnaden är att de får de att synas utåt. Deras kroppar är genetiskt byggda för att klara av den påfrestningen. Alla har olika lätt att gå ner i fett, bygga muskler osv, så är det bara. Jag är inte en av dem. Å tro mig när jag säger jag försökte, för det gick käpp rätt åt helvete då jag till sist fann mig själv inskriven i psykiatrivården.

I find a way to block It


Dessa eviga lördagar, är alltid så trött! Vet inte vart jag ska ta vägen, är bara så slö och seg. Kan det vara för att jag jobbar och tränar hela veckorna, är social, aktiv och sen blir helt tömd under lördagen? Kan nog vara så. Har alltid en stark känsla av att få vara ifred på lördagar, i alla fall under förmiddagen. Tror jag kommit på mig själv genom åren med att tycka tid ensam är något viktigt. Jag tycker människor är jobbiga i allmänhet, eller kanske snarare att jag lägger så mycket energi på dem. Något att reflektera över...

Hur som lyckades jag i alla fall ta mig igenom ett svettigt benpass tidigare idag. Men efter det har jag bara tagit det lugnt. Har som sagt inte velat göra något heller och det har varit så skönt att tillåta sig vila med en kopp kaffe och en bra serie. Men nu ikväll vankas det födelsedagsfest och jag ska snart bege mig för att hämta upp Elin och Hanna. Vi myser en stund och fixar oss innan vi träffar resten. Blir nog en bra kväll! Har ni några planer?

Min kung


Hur bra var inte den här då? Tyckte hans senaste album var sådär helt ärligt. Så snälla fortsätt producera den här typen av låtar Mack, jag älskar dem!

Typical sunday


Hallå finisar, vad gör ni? Jag sitter framför datorn och har gjort det sedan i morse. Redigerar bilder samtidigt som jag tittar på reprisen av Guldtuben. Har inte hunnit med alla bilder från min brors bal än så det är prio ett. Annars har jag en ganska vanlig söndag än så länge. Lite städa, lite matlådefix och ett spinningpass, det är så mina söndagar brukar se ut. Bara ladda inför en ny vecka. Den här veckan ska jag vara på Strömsholms mottagning för första gången så får förhoppningsvis se och lära mycket nytt, det ser jag fram emot!

Wakey wakey


Det har varit ett par galna dagar kantade med jobb och träning för min del. Har inte suttit framför datorn den här veckan förutom den lilla stunden under Natioanldagen då jag var ledig. Det är så himla kul på jobbet, men det har tagit tid att hitta rutiner. Dessutom blev jag inringd tidigare igår så dagarna har gått snabbt förbi.

Men nu är det heeeelg och jag började som vanligt min morgon med en god frukost och ett serieavsnitt. Nu har jag precis planerat klart dagens benpass och ska bege mig ut i regnet. Idag är det förresten två år sedan jag tog studenten, galet! Vi hade dock lite bättre väder än de stackarna som tog igår, men jag tror inte förstörde stämningen! Hela studenten är fortfarande något av det roligaste jag gjort.