piezes

Fun dive - det perfekta avslutet


Innan vi åkte hem från Thailand och efter att vi hade avslutat dyk-kursen bestämde vi oss att boka in ett Fun Dive. Under ett Fun Dive görs två dyk som du gör med en ledare. Vi dök med Oscar som ledare första gången och den andra med Galina ,(hon och Erik, som varit de som instruerat oss hela tiden). Erik simmade också med oss under vårt Fun Dive. Vi hade blivit som en härlig liten grupp vid det här laget och vi kände många på båten vilket gjorde upplevelsen ännu bättre.

Den här gången åkte vi lite längre. Till ö-gruppen Koh Bida Nai, inte så långt ifrån Phi Phi. Mäktiga höga berg omslöt oss här. Vi fick veta att det fanns chans att se havssköldpaddor,(som jag desperat ville dyka med) samt undervattensgrottor. Eftersom både jag och Elin fixat kursen så var dessa dyk som det låter - bara på kul. Vilket var en helt ny form av dykning för oss. Vi fick se mycket mer och kunde samtidigt känna igen mer runt omkring oss. Här under ser ni ett exempel på en karta de använder sig av.

Vi hade ett bra första dyk. Såg olika clownfish, cornetfish, parrotfish och stora stim av yellowback fusilier. Anledningen till att jag skriver dem på engelska är för att ni enklare kan googla dem då! Det värsta med det här dyket var att vi hade en haj under oss för ett ögonblick, men både jag och Elin missade den. Både Oscar och Erik gjorde tecken och ljud för att få vår uppmärksamhet men den hann iväg. En black reef shark tror jag det var. Det var ganska surt att vi missade den, men vi fick ett okej tröstpris på vårt andra dyk.

På vårt andra dyk tog vi oss igenom en grotta. Men innan dess hade vi simmat igenom ännu större stim av yellowback's. Det är en obeskrivlig upplevelse, att simma igenom ett stim av fiskar som flyttar sig endast litegrann för att släppa igenom dig. Så du har fiskar runt dig, vart du än tittar - så mäktigt! Men höjdpunkten under det andra dyket var när det närmade sig slutet och vi skulle vända tillbaka genom grottan. För då kom den, sköldpaddan jag längtat efter! Den kom simmande och jag var stilla länge bara för att betrakta den. Det är en speciell känsla som inte går att beskriva, där på nästan 20 meters djup...

Några utav våra vänner som är på väg upp efter sitt första dyk.

Jag är så glad att jag fick avsluta min dykning med att se en sköldpadda och nästan en haj. Att fått simma genom stora stim och fått lära känna en gemenskap jag aldrig trodde skulle passa mig. Dyka är bland det häftigaste jag gjort, något som jag redan nu längtar tillbaka till och troligtvis kommer göra igen någon gång!

2 maj 2017 08:00 | Resor |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas