piezes

En rundtur på Phi Phi Island


På Phi Phi stannade jag och Elin bara ett dygn. Därför bestämde vi oss att ägna de sista timmarna att innan hemfärd till att gå en promenad för att se oss omkring på ön Ta lite bilder och kolla in stan.

Stranden precis utanför vårt hotell, visst är det underbart? Blir nästan avundsjuk på mig själv, hehe! Nej, men det var verkligen vackert, varmt och fantastiskt på alla vis.


Efter att vi knäppt några kort gick vi längst med stranden en bit bort, där det inte var lika mycket folk. Fick till och med fota den där klassiska "båten i havet"-bilden på vägen!

Som sagt, så himla fint! Här roa vi oss en stund med att ta bilder, försöka stå på händer (jag misslyckades totalt) och sola.

Packar


Hej! Hur mår ni? Jag mår bättre, mycket bättre än jag gjorde i helgen! Idag har jag dessutom varit och köpt en ny uppsättning nässpray och ögondroppar. För i helgen ska jag söder ut, ner till Skåne närmare bestämt. Har ett ärende där och passar på att hälsa på min släkt där nere i samband med det. Så jag och pappa åker ner i morgon och stannar där tills på söndag. Ska bli trevligt! Där nere är det nog lite mer vår än här dock, så medicin var viktigt att jag köpte nytt idag.

Just nu håller jag på att packa lite. Har alltid en förmåga att packa med för mycket. Så blir det alltid. Vart jag än ska och hur länge jag än ska vara borta haha. Har ingen känlsa över huvud taget för hur mycket jag ska ha med mig! Någon som känner igen sig?

Old Town - Koh Lanta


Old Town på Koh Lanta var verkligen mysigt. Det var verkligen en by-känsla där butikerna var tätt inpå varandra och där det mesta såg att vara lokalt tillverkat. Jag köpte bland annat lite kläder och presenter härifrån. Detta var den ända shopping som vi gjorde under hela resan. Men det beredde även på att det faktiskt inte fanns så mycket på just Koh Lanta.

Efter några timmar gående i mysiga affärer stannade vi och tog en frukt-shake. Så himla goda och gjorda på färsk mango, svårslaget!   
Detta var några av sakerna jag köpte. Bland annat en fin rökelse/ljushållare med en elefant. Tänkte att jag skulle tända den ibland och tänka på de stackars elefanter i sina usla förhållanden som dagligen får bära runt på dumma turister. Tänkte skriva ett längre inlägg om det vid ett annat tillfälle. För det är något jag vill diskutera med er.

Bilder från veckan


Några blandade bilder från den här veckan. Träning, mat och jobb - liksom de flesta veckor då. Men äntligen har vi lite vår-väder! Lika mycket som jag älskar det så hatar jag det. För den här helgen har jag verkligen inte mått bra på grund av min allergi som slagit till ordentligt. Kan knappt hålla mina irriterande ögon öppna och näsan rinner. Men det jobbigaste tycker jag ändå är att jag blir så trött och allmänt hängig. Känner mig nästan förkyld. Den lilla blåa tabletten jag fått hjälper måttligt. Nej, thank god för snapchatfilter att dölja sig bakom haha! Vilken är eran favorit? Min är just nu den ni ser i vänstra hörnet!

How about brunch?


Jag har jobbat mer och mer på Actic den senaste tiden. Vilket innebär att jag vissa dagar öppnar och börjar 05.45, som jag gjorde igår och idag. Fem ringer klockan och det är nog det tidigaste jag någonsin gått upp. Men eftersom det börjar bli ljusare ute nu så känns det i alla fall inte som att vakna mitt i natten. Utan det har faktiskt gått bra att ta sig upp, solen = energi!

Kom hem för bara några minuter sedan och är inte så farligt trött nu heller. Inte som jag trodde att jag skulle vara efter en hel veckas jobb och ett tabtapass tidigare idag på förmiddagen. Men ska ändå ta en förtjänad vila innan lite kaffe, mellanmål och serietittande. Ovan ser ni den gudomliga tallriken med bananpannkakor som jag gjorde till lunch för några dagar sedan. Tror jag ska slänga ihop ett gäng i morgon också till brunch. Jobbar i helgen så ska öppna vid tio i morgon, köra ett pass och sen hem emellan. Då blir en god brunch något att se fram emot! Eller vad tror ni? Brukar ni äta till brunch?:)

Jag har tagit dykarcertifikat! - tredje dagen


Första gången vi åkte ut med båten var vår tredje dag på utbildningen till Open Water divers. Vi gjorde två turer på båten inom vår utbildning och ett Fun dive. Vilket totalt blev sex dyk under hela resan! Våra första dyk gjorde vi vid den vackra ö-gruppen Koh Haa. Då var vi på båtar som ser ut som ovan. Det serverades frukost, frukt mellan dyken och lunch. Vi blev även erbjudna sjösjuke-tabletter som vi blev rekommenderade att ta även om vi inte har några problem med att vara ute med båt. Jag och Elin tog alltid en för säkerhetens skull, för de hjälpte inte om du väl hade blivit sjösjuk. Så det rekommenderar jag vidare till er också!

Under en dag på båten gör vi två dyk, ibland tre. Vi tränade då främst på saker som vi lärt oss i poolen de två senaste dagarna. Som Open Water dykare får du vara nere på 18 meters djup och vi kunde vara nere mellan 40-50 minuter med en tank. Av dessa var kanske 20-30 minuter övningar (beroende på hur snabbt vi blev klara med dem) och sista tiden fick vi dyka efter Erik och bara njuta! Han visade oss fiskar, koraller, rev och ibland utsätte han oss för utmaningar under tiden vi simma runt. Men mycket av det vi gjort i poolen gick så mycket lättare i havet. Det kändes "naturligare" att vara i havet och jag kan inte beskriva känslan i ord. Det ord som kommer till tanken är coolt, mäktigt, magiskt, vackert, häftigt, skrämmande men samtidigt otroligt roligt. Efter detta dyk hade vi bara ett kvar + teoriprov innan vi var klara med hela kursen!

Fisken ni ser på bilden är förresten en Lionfish, så coola! Vi såg ett par stycken under våra sex dyk. Å jaa, det är vi på den andra bilden! Jag, Elin och Erik. Det finns alltid en fotograf ombord på båtarna som simmar och fotar oss. Detta är helt klart det bästa jag gjort och det är beroendeframkallande!

Vad är det som pågår?


Tidigt i morse vaknade jag av huvudvärk. Jag berättade i ett tidigare inlägg att jag har haft problem med kommande och gående huvudvärk. Men det här var första gången jag vaknat av den och det var nog den värsta jag haft hittills. Låg vaken i över en timme, masserade mina tinningar och försökte verkligen gör allt för att lindra den och somna om. Nu har den här värken varit med mig i snart två veckor. Det gör mig lite nervös och orolig för vad det är som pågår. Ska nog boka tid för att kolla upp synen, just för att det går i släkten och en tid hos tandläkaren. För att se om det kan vara att jag ligger och gnisslar tänder eller biter ihop käkarna på natten. Annars får jag snart söka läkare för det här, usch. Blir ju oroad över att jag måste äta värktabletter för att klara av att jobba också. Har någon av er varit med om något liknande och vet vad det kan bero på?   

Idag är ACTIC stängt för första gången på hur länge som helst. Så att huvudvärken kom i morse var ganska passande ändå. Men jag är inte helt ledig för det! För vid fyra ska jag och min chef stå nere på Ica några timmar i samarbete med Ica-klassikern! Så får säkert prata med en hel del trevligt folk, jag hoppas på det i alla fall. Å att huvudvärken håller sig borta. Så har ni inget annat för er och bor i närheten kan ni väl kika förbi en sväng! Vi står där mellan 16-19.

Vackra Koh Lanta Viewpoint


Efter turen i Nationalparken och en behövlig vattenpaus begav vi oss mot Koh Lantas viewpoint. Vi hade bara kommit upp en liten bit då den första fantastiska utsikten mötte oss. 

Något jag aldrig kommer glömma med Thailand är hur fantastiskt vackert det är och hur bilder aldrig skulle kunna fånga verkligheten. Hur vackra bilderna än är tagna.

Sen fortsatte vi uppåt.

Så himla storslaget! Svårt ta in i efterhand att jag faktiskt varit här. Jag och Elin posera i alla fall sönder haha! Bilderna under är från när vi nått toppen!

Ååååh, här är anledningen till att vi tog de flesta kort bakifrån haha! Turen i Nationalparken och sen uppför till denna plats i stekhet sol och nästan ingen vind var hett! Både jag och Elin var svettiga och rödflammiga. Dessutom bländar direkt solljus, vilket vi nog alla kan relatera till att ögonen då försvinner av allt kisande. Så därför blev det bara ett par segerbilder på toppen innan vi begav oss ner igen.

En dag i Karlstad


Fy, just nu är det väldigt rörigt hos mig. Vilket är förståeligt med tanke på att vi renoverar men det gör mig så stressad. Jag vet inte om jag är ensam om att känna såhär? Oreda gör mig väldigt orolig och stressad. Speciellt om det är "oreda" i huvudet också. Då påverkas jag väldigt mycket av min omgivning. Därför var det lite extra skönt att få fly allt stök i helgen då jag, Sarah och Elin åkte en dag till Karlstad. 

Jag har bara varit i Karlstad och spelat basket tidigare. Så jag har aldrig sett mig omkring där ordentligt. Men i lördags fick jag se lite mer än en baskethall och det var så fint! Vi gick på Bergvik en stund och lagom till solnedgången var vi på stan i jakt efter en restaurang. Det var vackert att gå genom stan och se solnedgången skymta nerför gatan. Till sist hittade vi en restaurang vid namn Brasseriet. Där åt jag en oxfilépasta med svamp och ett glas rött. Var riktigt gott och ett mysigt ställe, så det kan rekommendera. Vi ville dock äta på Pinchos, men de var som vanligt fullbokade. Efter middagen mötte upp några av Sarahs kompisar och umgicks med dem en stund innan vi for hemåt. Trevligt!

Restaurangtips på Koh Lanta


Inte långt ifrån oss låg restaurangen Drunken Sailors som kom att bli vårt favoritställe. De serverade allt ifrån frukost, västerländsk mat till thaimat, efterätter och fantastiska fruktdrycker/smoothies. Bilden ovan har jag lånat från Google då jag av någon anledning inte kom på själv att ta en bild av själva restaurangen, men visst ser den mysig ut? Den var lite undangömd i djungel och där inne hade ingen skor på sig. Du kunde sitta antingen i hängmattor och saccosäckar eller vid deras bord. Det var inte en stor restaurang, men en fantastisk mysig sådan!

Vi åt som sagt där ganska ofta och hade en del favoriter. Deras pulled chicken burger var en favorit för mig, det var även lökringarna som vi ofta tog som starter. Vattnas i munnen när jag sitter och skriver haha! Frukost åt vi där också vid nått tillfälle och då beställde jag in ett fruktfat. Som de dessutom hade ringlat lite naturell yoghurt över, nom nom!

Fördelen med Drunkens var att det är supergod mat och dryck samt att det inte är så dyrt. Nackdelen var att det är så litet så ibland fanns det inte plats, vilket såklart är ett litet minus haha! Så är ni på Koh Lanta rekommenderar jag verkligen denna restaurang skarpt!