piezes

Kategori: Fotografier

Ännu en helg av svensk sommar

Med jobb i veckorna försöker jag verkligen omfamna helgerna och njuta. I lördags var precis en sådan där perfekt dag igen. Då det kändes som sommar. Jag och Sarah åkte tillsammans till vår vän som äger ett litet hus på landet. Där grillade vi hamburgare, hade kubbturnering och slog efter mygg tillsammans med vårt härliga gäng. Precis som det ska vara. En bit in på kvällen kom även Elin och vi åkte senare in till Köpings pub-uteservering där vi satt och pratade med människor. En bra lördag!

Jag och Elin åkte sen hem tillsammans och somna brevid varandra efter lite vanligt nattprat. En av mina favoritpersoner, tycker om den här tjejen och det hon gör för mig så mycket!

Rosé-klocka


Vacker, vacker klocka+ armband jag fick av mina föräldrar under julen. I år skulle vi egentligen inte ha några julklappar alls utan bara mysa med familjen i Romme. Men våra föräldrar och morföräldrar skämde bort oss med varsin julklapp ändå. Dock är inte saker vad julen handlar om för mig. Utan jag är bara så tacksam över att jag får ha de som står mig nära vid min sida ännu ett år. 

Rosé-färgat. Så himla fint och något jag måste börja använda mer. Har mest silversmycken, men tycker verkligen att Rosé är vackert! 

Sweet little christmas tree


                                                                                                                                                                                                                                                                                           © Linnéa Löfblad 
Eftersom vi skulle åka bort i år så köpte vi ingen stor gran utan hade i stället en liten. Visst är den söt? Mycket roligare att fota än en stor gran. Så nu tycker jag ju om små granar mer! Nästan lika mycket som jag tycker om att slå in paket.

Jul hos oss


                                                                                                                                                                                                                                                                                          © Linnéa Löfblad

Julbak

                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                           © Linnéa Löfblad
Igår blev det lite julbak hemma hos mig. Elin kom över en stund på eftermiddagen och tillsammans gjorde vi Rocky Roads och Snickers. (recept kommer) Eftersom min familj ska bort i jul så kunde jag tyvärr inte baka så mycket i år. Då äts det inte upp utan slängs iväg i mitten av januari, ovärt. Så det blev bara två olika julgodis i år som jag och Elin delar på. Men jag tycker det hör till att baka lite och lyssna på julmusik så jag ville i alla fall göra lite.

Har på senaste tiden hittat inspirationen till att fota stilleben. Precis som jag gjorde med bilden på min önskelista. Tycker det är roligt att bygga upp en liten scen, fundera på vad jag ska ha i bilden, prova, ändra och flytta runt. Gjorde det även med dessa bilder ovan. Älskar när jag har tid och motivation att lägga lite mer tanke bakom mina bilder. Mycket roligare att blogga då också! Hoppas ni haft en bra helg, sex dagar kvar till julafton!!

Julstämning hos Åsby trädgård


Igår efter jag slutat jobbet åkte jag och mamma till Åsby trädgård bara för att strosa runt bland allt juligt. Det gör så fint under julen och spelar julmusik så vi åkte dit och njöt av julstämningen en stund. Vi fick dock lite smått med oss hem för det gick inte att motstå allt fint! Tänkte visa er det i ett annat inlägg. 

Idag väntar lite kvällsjobb för mig och efter det ska jag slå mig ner i soffan och se någon julfilm och fira! För från och med nästa vecka kommer jag inte ha så mycket jobb och tar ett litet "jullov". Kommer jobba lite extra ändå, i alla fall måndag och tisdag. Men annars är jag i stort sätt ledig i två veckor från och med ikväll. Så skönt!

Snowfall


Vilken varm känsla det var att vakna upp idag och se att snön är tillbaka! Hela dagen har den fallit fint utanför fönstret och tog med sig en härlig julkänsla. Jag har passat på att städa, lyssna på julmusik, placera ut tomtar och ätit pepparkakor idag. Fick lite feeling tack vare snön, äntligen! Det får gärna stanna kvar nu för resten av december för min del. För allt blir lite bättre med snö på julen, så är det bara.

Throwback - London

I våras var jag med två vänner i London. En underbar resa blev det verkligen! Som jag planerar att göra om någon gång i framtiden, verkligen en otroligt mysig stad! 


Photo tag

1. Vad använder du för kamera när du tar dina bilder? 
Jag använder oftast min Nikon D5100 med ett 50mm objektiv. Men har även min kompakta Sony a5000 som jag har när jag reser eller inte kan släpa med mig min Nikon. 

2. Bästa stället att fota på;
Beror på. Har inte något favoritställe utan beror helt på vad det är som ska fotas. Jag tycker om att vara på hästtävlingar eller mindre konserter och fota. Sen älskar jag att fota under hösten! 

3. Sämsta stället att fota på
Har inget direkt ställe här heller. Men jag tycker inte om att fota objekt/personer i direkt solljus, alltså mitt på dagen.

4. Bästa effekten
Jag jobbar mycket med kontrast och ljus i mina bilder. Redigerar inte allt för mycket. Dels för jag inte kan och dels för jag tycker om att utnyttja kamerans kapacitet. Så det är sällan jag lägger in effekter. Men att göra vissa bilder svartvita kan faktiskt göra mycket för just få fram en effekt!

5. En gammal bild du fortfarande är nöjd med:

La ner mycket tid på denna bild. Dels pyssel för att få ringen stå upp samt att få in rätt ljus. Blev nöjd med resultatet och är det än idag!

6. Jag älskar att fota;
Djur och barn! Absoluta favoriterna där du verkligen måste kämpa för att få till de där perfekta bilderna. Det finns så mycket som spelar roll runt omkring objektet då och det tycker jag är kul. Har spenderat ganska mycket tid på hästtävlingar och med andras djur för att lära mig en del knep. Långt ifrån fullärd är jag förstås!

7. Jag gillar mindre att fota;
Jag tycker om, men jag tycker det är svårt att fota människor. Speciellt om de inte själva har en idé om hur de vill framstå på bilden. Det gäller att hitta knep för att göra så de känner sig bekväma framför kameran men det är inte alltid lätt enligt mig! Det är något jag också behöver träna på.

8. En funktion du saknar på din kamera;
Ett bättre autofokus när jag filmar.