piezes

Kategori: Fotografier

Fotografering - Blanka pärlan #1


Saknaden av ett polfilter var ett faktum inför denna fotografering. Men trots speglingen i den blanka lacken är jag nöjd med bilderna. Det var ändå första gången jag fotade ett fordon och miljön hjälpte mig mycket i denna fotografering. Vilket kommer synas mer på nästa omgång bilder. Det visar även hur viktigt det är att hitta en bra plats för att fota. Hur objektet samarbetar med miljön är så viktigt trots allt. Det gick upp för mig ännu tydligare denna gång. Aldrig fullärd blir man och det är ju faktiskt också vad som driver en att fortsätta utvecklas!:)

Höstpromenader


Fyra bilder från mina olika promenader under den senaste tiden. Jag måste ändå medge att höstpromenader är speciella för mig. Alla färger och löv ger en så mysig stämning som jag tycker är underbar. Dessa bilder är tagna med min mobilkamera och jag tycker faktiskt den lyckades fånga känslan över förväntan!:)

Produktiv tisdag


Har faktiskt haft en ganska produktiv tisdag fast jag inte känner mig helt hundra i kropp och knopp. Men har fått en hel del jobb vid datorn gjort. Just nu håller jag på att redigera de sista bilderna från bil-fotograferingen och ska snart gå ner för att göra mig själv en kopp te. Ibland är det så drygt att redigera bilder, speciellt när jag känner mig stressad med massa annat. Men när jag som idag sätter mig och lyssnar på musik och pysslar lite så flyter det på. Då reflekterar jag även lite extra över hur bilderna verkligen blev och med dessa känner jag mig nöjd!

I am number twelve


                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Conny Åslund 

Sneak peak


Detta är alltså vad jag sitter och jobbar med just nu. 
Otroligt vackra Linda till höger som jag fick äran att jaga en hel dag med min kamera. Över 400 bilder har nu rensats och av de ca 150 bilderna som blev kvar för att redigeras så har jag nu bara runt 40 kvar. Så lite arbete återstår, men att se resultatet är så kul. Jag hoppas nu att hon blir nöjd, håller tummarna. Det är en utmaning att fota i direkt solljus men jag är i stort sett nöjd med resultatet!:)

Annars då? Regnet öser ner här just nu och som allergiker är jag glad. Men det får gärna bli sol och varmt igen snart! Men det är med andra ord en perfekt dag för att ta igen sig, jobba vid datorn och pyssla lite här hemma. Tänkte snart ta en paus med bilderna och städa mitt rum, inte haft tid med det heller efter denna hektiska vecka. Till och med fått ett stort munsår som bevis på att jag haft det stressigt. Får alltid de när det varit obalans i kroppen på något vis, som när jag är sjuk eller stressad under en tid. Skoltiden bjöd på många munsår kan jag säga!;) Ikväll är det 20 års fest också, så typiskt. Ska göra mitt bästa för att sminka över jäveln. Hoppas ni mår bra!

En promenad i London #2


Verkligen för lite kläder hade vi under denna promenad. Vi blev så galet lyckliga när vi stötte på ett litet gatucafé längs vägen och kunde köpa oss något varmt att dricka, ni anar inte vad den muggen betydde!:') Men om man bortser från kylan så var det en himla trevlig och lång promenad vi gick på Londons Gator. Benen och fötterna värkte när vi kom tillbaka till hotellet och då väntade en utekväll i klackar haha! No pain, no gain right?  

En promenad i London #1


En alldeles för kall dag i London bestämde vi oss för att ta en promenad från området vi bodde och in till Londons kärna. Där Big Ben, London eye, palatset och andra sevärdheter fanns. Här är första delen från den promenaden. Vi gick på gator med lyxiga byggnader och bilar till gator som påminde mig om filmen 101 dalmatiner. Höga mysiga hus. Vi gick förbi flera memorials och kom sen till palatset. Mäktig byggnad och med dessa kända vaktar utanför, är inte avundsjuk på deras jobb haha! 

Grabbarna grus


Några bilder från Islandshäst-tävlingen jag var på i helgen.
Islandshästar är inte vad jag vanligtvis brukar åka och kolla på eller rida över huvud taget. Men när två av mina vänner skulle tävla så blev jag lite nyfiken hur en tävling på Islandshäst går ut på och ser ut. Tydligen bedöms olika gångarter och på vilket sätt du och din häst visar upp dem. Förstod inte så mycket av bedömningen. Men många fina hästar fick jag se under dagen och mysa med dessa grabbar på bilderna va inte fel det heller. Båda mina vänner var förresten jätteduktiga! Tävlingsstämningen tyckte jag va mysig trots att jag aldrig tyckt om att tävla själv. 

Throwback


I måndags kväll träffade jag mina tjejer och hade en spontan myskväll. Älskar att vi prioriterar mysigheter även i veckan såhär, vardagslyx! Vi gjorde en stor fruktsallad med jordnötssmör till och det blev så gott! Resten av kvällen planerade vi resmål och drömde oss iväg. Vi har bestämt oss för att se till att resa i alla fall två veckor i sommar, kanske mer. Tankarna spann iväg mot Rhodos, Cypern, Barcelona och tillbaks till Malta...underbara Malta! Vår studentresa som blev så lyckad, saknar den veckan, umgänget, värmen och friheten! Får se vart vi hamnar denna gång!:)

Hundvakt

    
Vilken helg jag har haft! 
I fredags fick jag äntligen träffa Frida igen. Jag, Evelina och hon spenderade fredagkvällen med att äta tacos och prata i massor, underbara vänner. Sen har jag spenderat resten av min helg med att se efter och busa med de lilla monstret ni ser på bilderna. Denna lilla mops-bebis har verkligen tagit min tid och det hade jag inget emot. Hur söt är han inte? När han åkte hem igår avslutade jag min helg med ett pass på gymmet tillsammans med Evelina. Så min helg har gått riktigt snabbt denna gång! Är ledig idag men resten av veckan är jag bokad för jobb och till helgen firar jag 20 år... Fått en bra start på detta år! 

Julafton 2015

Hej på er ute i juldimman!
Där är i alla fall vart jag har befunnit och befinner mig just nu. Saker på gång hela tiden, så himla härlig tid! Tänkte kika in här lite snabbt och dela med mig av lite blandade bilder från vår julafton. Hur var eran? Är ni nöjda? Jag är jättenöjd med allt utom det faktum att julen blev grön och det saknades lite julstämning. Hoppas ni haft det gott!