piezes

Kategori: Personligt & tankar

En inspirerande vardag


Vad härliga dessa dagar har varit! Innan semestern bestämde jag mig för att jag skulle ta tag i alternativ för att koppla av. Jag bestämde mig för att inte börja kolla på någon ny serie, som jag oftast gör när jag avslutat den förra. Jag bestämde mig för att inte boka in massa saker. Utan jag bestämde mig för att prioritera annat. Sådant som jag tyckt varit kul förut, men som jag slutat med på grund av stress och rastlöshet. Men den tiden har jag tagit mig nu. Förutom att baka, laga mat, städa och pyssla med sådant, så har jag för första gången på år lagt mig och läst. Jag har plockat upp en bok och lyckats läsa! Minns knappt när det skedde senast. Sen satt jag en kväll vid mitt skrivbord och ritade med musik i bakgrunden. Också en sak som jag gjorde mycket förut, men som jag inte funnit ro till på flera år. Bara rita för sakens skull.

Just sånna här saker har jag bestämt mig för att försöka prioritera i höst också. I stället för att sätta mig framför en serie, sociala medier eller lägga mig och sova hoppas jag nu kunna finna ro att läsa, rita eller puzzla. Saker som innebär att jag kan lägga ifrån mig mobilen, finna någon slags avkoppling i att bara vara där och då. Inte i framtiden, inte i dåtiden och inte i sociala medier och alla dessa intryck. Det är där jag oftast befinner mig i tanken annars och som skapar mycket stress/ångest hos mig. Jag har hela tiden velat framåt, utvecklas fort samtidigt som hjärnspöken från ett förflutet knackar på i andra änden. Sen har jag varit fast där emellan, en lång tid. Med känslan av att ständigt känna mig jagad från nått håll. Vi får se hur det går. Jag har en vision och en önskan om en mer inspirerande vardag. Men om jag når dit återstår att se. Den här veckan har i alla fall gjort mig gott hittills och då är det ändå halva veckan kvar!

Life update:


» 
Jag har fått förlängt! Igår skrev jag på det nya kontraktet och jag kommer bli kvar på Strömsholm, i alla fall fram till november. Får jag kommer jag stanna längre, trivs så himla bra! Älskar mitt jobb och jag känner mig verkligen hemma kring alla djur.

» I veckan fick jag tiderna på Köpings damlags basketträningar. Jag kommer nog inte bli lika engagerad som för några år sedan. Men jag kommer troligen börja träna med dem någon gång i veckan. Har saknat basketen. Så att bara ha det som ett till sätt att röra på sig känns så roligt. Tänk vad jag kommer kunna variera min träning i höst. Ser verkligen fram emot det! Då jag fortfarande kommer hålla pass på Actic också.

» 
Jag har tagit många vuxna steg på den senaste tiden. Jag letar i detta nu efter lägenhet, jag bokar möten med min bank och personliga rådgivare där. Jag tar kontakt med vården för att ta tag i andra saker. Ja, jag har bara tagit tag i mig själv helt enkelt.

Jag ser så mycket fram emot att starta upp min nya sida på den andra portalen och ta med er på denna resa. Det känns som jag börjat en ny resa, mot det självständiga vuxenlivet typ. Å jag känner mig så redo för det!

Igår

Jag vaknade upp igår och jag hade ångest. Det var längesedan nu som jag känt så, men å så välbekant det var. Trycket över bröstet, känslan i kroppen samt känslan av att vara skör. Så skör att om någon hade sagt fel saker eller om något avvikande hänt skulle fått mig att bryta ihop. Tänk att det kan bli så? Det här var ändå något som jag kände och levde med varje dag i flera år, men ändå blir känslan så påtaglig. Som om jag glömt bort hur det känns, men ändå inte. 

Jag tog en promenad. Det brukar hjälpa. Dock var vädret ute kvavt och det kändes i stället som om jag skulle kvävas. Jag blev illamående. Jag sprang upp för backarna, i hopp om att lämna lite av ångesten kvar vid botten av dem. Men det fungerar inte så. När jag till sist kom hem var jag skakig och svettig. Jag är inte övertygad om att allt svett var på grund av promenaden jag just tagit. Skakig var jag fram till jag stod vid skåpet på jobbet. "Jag måste bara få något annat att tänka på", sa jag högt och stängde igen skåpet. 

För jag vet om det. Att jag behöver fly min ångest. Jag har inte modet att leva ut den eller analysera varför den uppstod. Jag måste bara bort. Tänka på något annat, göra något annat eller vara med någon annan. Det fungerar, det är tryggt och känt. Nackdelen är att jag måste hålla igång, hålla det tyst under ytan. Annars är det lätt att det smyger sig uppåt igen. Jag tycker verkligen inte ångest går att förklara. Jag vet inte heller om det finns ett recept för att bli av med den eller ett rätt sätt att hantera den. Jag vet bara att den finns där ibland. Mer sällan nu, men exakt lika smärtsam. Å jag vet också, att de värsta gångerna att få ångest är just dessa. När du inte har en jävla aning om varför.

Det här gör mig rädd

Medeltidsdagarna och den årliga långhelgen i stugan Folingstorp. Det är alltid så bra där, så trevligt folk och vi har så kul! Ägnade kvällen till grillning, kubbspel och jaga mygg haha. Vi ska ut dit idag igen. Så fler bilder kommer då. Men jag måste ta upp en annan sak. Något som hände igår som gjorde mig så jävla, rädd, ledsen men främst arg.

Efter en trevlig förfest så åkte vi in till krogen. Med tanken att träffa lite annat folk, dansa och fortsätta kvällen där en stund. Men det finns personer i vår omgivning. Svartsjuka djävlar som har satt sig själva i skiten, fega kräk som inte vet hur de ska hantera situationen de själva satt sig i. Igår stötte vi på en av dessa personer som gick fram och skadade en kille i vårt gäng. Vilket ledde till polisdrama, vilket ledde till en arresterad och en anmälan om misshandel. Å jag måste bara få uttrycka min frustration över detta. 

Det finns alltså människor som den här personen. Som sårat min vän, som varit en idiot mot henne. Men som fortfarande tar sig rätten att förstöra våran kväll. På ett hotfullt sätt dessutom. Genom att gå till attack mot de som står henne nära. Det gör mig så obeskrivligt arg samtidigt som det gör mig rädd. Hade det kunnat vara mig han gjorde illa om jag hade sagt fel saker? Vad är en sådan människa kapabel till egentligen? Vad drivs de av om inte en enrom ånger och rädsla för vad de gjort? Som de sen inte vet hur de ska hantera när personen de sårat väl står framför dem?

Men jag förstår fortfarande inte. Hur kan våld vara det som den här personen kommer att tänka på. När det finns så många alternativ. Det gör mig rädd, arg och så trött. Jag är trött på drama. Jag är så trött på att vi har de här personerna runt oss. Som kommer åt oss och som kan förstöra så fruktansvärt mycket för oss. Som gör att vi tänker till två gånger innan vi beger oss ut någonstans. Ni är fler och vi avskyr er allihop. Vi har kommit över er, varför kan ni inte lämna oss ifred?

Jag är så glad för dem här personerna. Vi förtjänar verkligen inte den skit som dessa personer utsätter oss för. Tur att vi står tusen gånger starkare än dem tillsammans!

Det är borta!


Herregud vad jag varit trött på mitt hår på den senaste tiden. Så idag åkte det av! Nästan två dm och det är så skönt! Ovant förstås, men ljuvlig känsla. Det känns mycket mera livfullt och fräscht redan.

Ni är så fina. Som frågar hur jag mår och så. Å jo, min nutid mår bra! Mitt förflutna mår sämre och ärren från den tiden är vad som gör att jag mår som jag mår ibland. Jag vet inte hur många gånger en människa kan gå sönder utan att krossas helt. Den frågan har jag ställt många gånger på mina möten. Men på något sätt håller jag mig kvar här uppe, ler, fortsätter arbeta och vill framåt hela tiden. En bra egenskap, tror jag i alla fall. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag är fläckfri, ooooh nej. Dock delar jag inte med mig så mycket. Jag är nog för skadad för att lita på er som läser också helt enkelt.

Träningen som inte syns utåt


Trots att jag inte skriver så mycket numera om när jag varit och tränat så är det något jag gör så regelbundet som 5-6 dagar i veckan. Jag vet egentligen inte varför jag kom ifrån ämnet. Kanske kände jag mig tjatig. Men mest var det nog för att det finns en stor skala som skriver så mycket mer och bättre om träning än mig. Så jag kände mig överflödig, rent av otillräcklig.

Dock tycker jag många offentliga profiler inom träning har gått lite överstyr. Det finns ett fåtal som jag fortfarande följer. Men på de flesta är det låg fettprocent, viktigt med synliga muskler, sportdryck och bananpannkakor. Vilket jag tycker gör att den mer genuina träningen kommer i skuggan. Jag syftar på den som utförs till vardags av oss, av mig. Som inte har tiden eller som slutgiltigt mål att ha en så låg fettprocent som möjligt. Vi som inte kan få till de där vinklarna som gör att vår rumpa ser stor ut, eller får till det där ljuset som får våra armar att se tonade ut. Det är "current shape" och "form checks" överallt...

Jag tränar jäkligt mycket och jäkligt olika. Jag kör spinning, ATC, Core, Tabata, lyfter vikter, sliter på en crosstrainer såväl som i löpspåret. Min kropp har aldrig varit så vältränad och stark som den är nu. Men den ser inte ut som de vältränade kropparna på instagram. Varför? För min kropp är liksom många andras, så verkligheten ser ut. Min kropp äter pasta, vitt bröd och något sött där emellan. Den jobbar och sliter på ett aktivt jobb fem dagar i veckan nio timmar om dagen, utöver de timmar den tränas. 

Men ändå känner jag mig inte tillräcklig när det kommer till träning. Jag skulle aldrig bli en trovärdig träningsförebild. För de är på ett visst sett, de ser ut på ett visst sätt. De är ytliga, precis som sociala medier är idag. Jag vill absolut inte förminska dessa personers prestationer!! Jag är övertygad om att de jobbar hårt, äter strikt och kämpar varje dag. Enda skillnaden är att de får de att synas utåt. Deras kroppar är genetiskt byggda för att klara av den påfrestningen. Alla har olika lätt att gå ner i fett, bygga muskler osv, så är det bara. Jag är inte en av dem. Å tro mig när jag säger jag försökte, för det gick käpp rätt åt helvete då jag till sist fann mig själv inskriven i psykiatrivården.

Skriv under protesten!


Är ni lika mycket emot att kosmetika testas på djur som mig? Jag försöker aktivt delta i att skriva på protester och hålla mig uppdaterad kring vad jag kan göra för att bidra. Jag har bland annat skrivit på protester för hur djur transporteras runt om i världen. Den senaste protesten jag snappat upp och skrivit under är den som The Body Shop tillsammans med Cruelty Free International har. Visste ni att 80% av världens länder fortfarande tillåter djurtester? Som tur är finns inte Sverige med på den listan trots att det fortfarande finns animaliskt testade ämnen i vissa produkter. Vilket jag verkligen försöker läsa på och lära mig mer om. Samtidigt som jag aktivt vill vara emot det så finns det för mycket jag inte ens visste om! Vilket är helt sjukt egentligen...

Vill ni också skriva på denna protestlista? Det tycker jag ni ska!! Då hittar ni HÄR!

Grattis!


Maj är fylld av firanden för min del. Det är inte bara den första riktiga sommarmånaden, utan många i min närhet fyller även år. Hannis firade vi för två veckor sedan. Igår fyllde min fina mormor år. Som betyder så mycket för mig! Å idag fyller den här puddingen. Som jag spenderat så otroligt mycket tid med speciellt de senaste året. Vi har inte bara varit tre veckor i Thailand tillsammans utan hon har många gånger den senaste tiden varit en av dem som fått mig att stå stolt på mina ben och lärt mig en hel del. De gånger jag velat gett efter och varit totalt förkrossad har hon orkat lyssna. Obeskrivligt betydlig har den här personen blivit för mig. Hon förstår mig på ett sätt jag inte förstår mig själv ibland haha. En riktigt bra vän helt enkelt! 

Åkte över till henne under eftermiddagen med den här lilla bakelsen bara. Fikade en snabbis och kramade om henne. Fått ett glädjande besked idag också som jag tänkte berätta för er om i morgon! Är så pepp på nuet och sommaren just nu, det känns så sjukt underbart!

Låt oss slippa vakna upp till detta

Jag är så jäkla trött på att göra dessa inlägg. Att få vakna upp till ännu en morgon då en ondska bestämt sig för att ta människoliv och försöka sprida skräck i världen. Det är hemskt, det är tragiskt, det är omänskligt. Samtidigt som jag sitter här och känner en djup frustration känner jag samtidigt att jag aldrig skulle förstå. Jag skulle aldrig kunna tänka mig in i vad de som varit på platserna går igenom. I Paris, i Bryssel, i Stockholm, i Storbritannien... Jag har varit lyckligt lottad och fått se detta på avstånd och det gör mig tacksam, så otroligt jävla tacksam!

Men ett monster bestämde sig igår för att släcka liv. Ett monster tog sig friheten att bestämma vem som ska leva i den här världen vi delar. Terror gör mig så fruktansvärt illa till mods. Just för det är riktat mot enbart civila och oskyldiga. Det skulle kunna ske vem som helst, var som helst. Vi har alla skyldigheter mot vår planet och att någon ens vågar fortsätta begå sånna här dåd. Det gör så jäkla ont, det gör mig så jäkla förbannad!

Fem om mig

» Min favoritsmak på chips är salt och vinäger, älskar! 

» När jag var liten så snodde jag en hund. Ja, ni läste rätt haha! Jag tog alltså en hund som var lös med mig hem. 

» Jag älskar att göra matlådor! Eller så kanske jag bara är slö till när det kommer mat? Men när jag väl har tiden älskar jag att slå till stort med flera rätter och sen lägga ihop fina matlådor till mig själv. Satisfaction...

» Mitt favoritträningspass för tillfället är spinning! Just för att jag blir så jäkla slutkörd av det haha.


» Jag lyssnar och tittar fortfarande ganska mycket på disney. Kommer aldrig bli för gammal för filmerna känns det som. Å musiken i vissa filmer är bara så bra ärligt talat! Vilka är era favoritfilmer? Mina har alltid varit Tarzan, Mulan, Herkules och Hitta Nemo.

» Jag har fruktänsvärd dödsångets. Inte dödsångest för min egen död, utan för alla mina nära och kära. Drömmer ofta mardrömmar om att människor jag bryr mig väldigt mycket om går bort och vaknar då upp väldigt ledsen och ångestfylld.

28 april 2017


Förändringar. Att lämna en trygghet. Jag hatar det. Även fast jag vet att valen jag gör är rätt. Trots att jag vet att det är vad jag vill, så får sådana här beslut mig ändå att må kasst. Framtidsångest är nog en passande bemärkelse eller kanske bara en ångest kring något obekant. Från att lämna något bra, tryggt och känt till att ge sig in i något okontrollerbart och okänt. En ovisshet som ger mig ångest. En rädsla för att jag begått ett stort misstag och vänt ryggen åt den enda fasta punkt jag haft i mitt liv på länge. En rädsla för förändring.Det infinner sig en känsla av tomhet hos mig. Samt en oro kring vad som komma skall. En ångest kring hur det blir nu. Som troligen kommer hålla i sig i några dagar. Som troligen kommer vilja tvinga mig ligga sömnlös för att bygga upp strategier och förbereda mig för allt som kan gå fel. För det kan sluta i katastrof, eller hur? Du kan ha hamnat helt fel. Du kanske inte trivs, vad gör du då? Står du ut? Säger du ifrån? Men det finns ingen återvändo nu, du vet det va? Tankar, känslor. Jag hatar er också. Ni som gör mig så förvirrad. Ni som får mig att inte kunna avgöra vad som är rätt och fel, dåligt eller bra. Ni som skapar ångest hos mig. Å ni som så många gånger tidigare har hindrat mig från att genomföra just den här typen av beslutet jag gjort nu.För jag vet och jag ska övertyga er också om att detta kommer bli bra. Det är vår dröm, minns ni inte det? Det är vad vi drömt om sen vi lekte veterinär med våra gosedjur och den gången vi försökte dressera myrorna ute på gräsmattan. Vi är så nära nu, så nära det vi sett oss själva göra sen vi var små. Våga inte tveka. Våga inte försöka övertyga mig om att detta är fel. För ni kan verkligen få mig att må så jävla dåligt. Men jag har bestämt mig och den här gången tänker jag inte lyssna på er!

Änglar


Jag känner mig så sjukt skeptiskt. Samtidigt så otroligt troende. Kanske glädjer det mig, tanken på att det finns något mer? Att allt inte bara sker av slump och tillfälligheter? Något jag skulle kunna diskutera i timmar är det i alla fall. Men samtidigt en diskussionen som aldrig kommer leda till några konkreta svar.

Vad tror ni? Skulle vara kul att få höra era tankar kring ämnet! Jag har följt Det okända lite av och till under de åren de sänds. Jag tror på fenomenet, men inte programmet. Låter det flummigt? Det är troligen för att det är det också. Jag vill i alla fall påstå att jag tror det finns något mer, bara något mer... Ikväll kl. 21 börjar det här programmet på sjuan och jag måste bara se det. Jag måste se, jag måste veta mer. Kanske skyddas vi av något eller någon? Kanske de som lämnat oss finns kvar någonstans? Hur flummigt det än må vara så medger jag att tanken är så himla tillfredsställande, kanske rent av tröstande. 

Stockholm


Det är en sorglig dag idag. Jag var nog inte ensam om att chockas rejält igår. Trots vetskapen om att detta var något som hota oss. Jag kom till jobbet i vanlig ordning strax efter två och pratade med min kollega och chef. Vi pratade jobb och planerade inför sommaren. Jag gick och pysslade med lite arbetsuppgifter och när jag kom tillbaka upp till gymmet hörde jag att ljudet på en av våra TV-apparater var på. Det brukar aldrig vara på. Min kollega stod och titta på TV:n, frågade mig om jag hade hört...

Hört vad? Jag är tyvärr ingen person som följer nyheter på sociala medier eller Tv. Just för att jag blir så illa berörd och känner maktlöshet kring allt som sker. Men nu slänger jag en blick på Tv:n och läser rubriken "Misstänkt terrordåd i Stockholm" och jag känner med ens ett illamående stiga. Fan, det var bara en tidsfråga tänkte jag och sa högt; Vad i helvete, vafan är det som har hänt? 

Vi fortsatte att följa det som skedde på Tv:n, jag som skulle jobba och min kollega som skulle gå hem. Tiden stannade liksom upp trots att klockan fortsatte gå, tiden blev oväsentlig, obetydlig. Min mobil visade notiser från min vän i Hong Kong som bad att jag var säker och långt ifrån Stockholm. Min kollega prata med sin dotter som var i närheten av platsen. Ingenting runt omkring oss spelade så mycket roll längre. Mitt arbete kom ur fokus helt och hållet. 

Sen slog rädslan och illamåendet till igen. Tre bekräftade döda. Människor har dött idag. Människor som tagit helg för den här veckan och som var på väg hem till sina respektive för att fira den. Men som aldrig kom hem. Det är vidrigt. Det är fruktansvärt. Det är svårt att ta in. Å jag kan inte släppa tanken på att det kändes som att det bara var en tidsfråga. Vad görs egentligen för att förebygga terror? Går det ens? Går det ens att förhindra att en människa (läs ondska) tar sig rätten att utföra en sådan fruktansvärd gärning? Vad händer nu? 

Men precis som vi fick höra under kvällen igår och idag får vi inte låta denna ondska segra. Vi har fantastiska människor där ute. All heder till de som fanns på platsen för att gå emot ondskan så att andra kunde fly den. All heder till den vackra taggen #openstockholm och de som stod bakom den. All heder till offren och deras anhöriga. Vi måste vara starkare. Vi måste gå ihop och inte vara rädda. Sprida kärlek, ta hand om varandra och aldrig förlora hoppet om att det är de goda som kommer gå vinnande ur den här striden. Idag tänder jag ett ljus vid min ros, 7 april 2017. Den dagen en man tog sig friheten att såra en stolt stad och ta liv, men som olyckligtvis för honom bara blivit starkare.

Kvällsdravel


Att le har alltid varit enklare än att förklara varför hon är ledsen. Varför hon har gått alla dessa år i tystnaden, rädd för att komma någon nära, rädd för att lita på någon och rädd för att någon ska svika henne igen. Hon var så rädd att hon till slut bara log mot dig, utan att avslöja att du aldrig skulle få komma henne nära.

Hon sades vara stark. Hon sades vara klok. Hon sades klara vad som helst. Men innerst inne var hon trött. Det kändes som om hon gick och väntade på något som inte skulle hända. Eller väntade på det som till slut skulle knäcka henne helt. Hon kände sig ensam. Okapabel till att lita på dem runt omkring henne. Hon var alltid på sin vakt. Det kändes som om ingen förstod henne på riktigt. Det kändes som att de som försökte lära känna henne till slut tröttnade. Hon har aldrig känt sig sedd. Det är en längtan hon bär inom sig. En längtan efter någon som ser hennes rädsla. Någon som ser henne bakom leendet. Någon som kramar om henne. Någon som lovar att hjälpa henne börja tro igen. Börja tro på att en vänskap kan vara äkta. Börja tro på att hennes felsteg inte speglar vem hon är. Börja tro på kärlek. Börja tro på sig själv. För sig själv har hon slutat trott på för längesen.

Den där serien


Har ni också den där serien? Den som ni kan se om och om igen utan att tröttna, bara för att den är så sjukt bra? Min serie som stämmer på den beskrivningen har alltid varit House.

Jag har sett väldigt många bra serier och säkert serier som jag egentligen tyckt varit bättre. Men på något sätt faller jag alltid tillbaka till House, som jag brukar se om kanske varannat år - ibland varje. Jag har säkert tipsat om den förut, garanterat. Jag har till och med fått frågan varför just den? Varför tycker jag om den så mycket? För det är i min uppfattning inte ens så många som har sett den. Hur kan jag tycka den är bättre än både Friends, One Three Hill och Game of Thrones, som i princip alla har sett? Helt ärligt har jag ingen jäkla aning, haha! Kanske relaterar jag en del till House. Kanske relaterar jag mer till honom och karaktärerna i den här serien mer än någon annan? Kanske trivs jag med att titta på en serie som är mörk, men kantad av otroligt mycket sarkasm och humor? Kanske förundras jag över hur den får mig känna. Det ända jag är säker på är att jag sett den nu igen för nionde gången och jag redan vill starta säsong ett igen.